Wednesday, 13 May 2015

Kissing missing hissing

A.s.s.a.l.a.m.u.a.l.a.i.k.u.m

Weeeeeeeee!!!
Hola holi people around da world.
dikisahkan bahawa pada hari yang mulia ini hari rabu 13 may 2015,
kami secara berjemaah pergi menghantar si along yang mau p kl suda intern.
dan adik2 gua pun secara berjemaah jugak lah ponteng sekolah, 
di imamkan secara rasmi oleh si papa.
Ahahahhah! papanya cikgu, anak2nya murid so ngam lah tu ye u gaiss. 

okay
ekceli di sebalik kisah di atas ada lagi kisah yang lebih gempak gedebum gedebam gedebak gedebuk dari kisah si along kena hantar p airport tu.
nda penting pun sebenarnya si along tu.
haha. ok iolls joke saheje kak long. jangen mareh ye bakel oghang sebeghang.
hamboiii teghuknyoo hengkooo.
confirm teda orang dr seberang nun mau kalo dgr wa ckp mcm tu.
kihkihkih..

ok baiklah u olls,
kita kembali ke jalan yang benar, sambung dgn sub topik kita tadi yerr.
kisah ni agak porno sikit.
jadi under 18 mohon pindah channel cepat2!
BHAHAHHAHA.
no lahhh u gais, wa kasi cover up sikit utk u gais k.

orait,
let's start.. tarik napas dalam2.. okay..................................................
tadi time wa hantau kakak wa p airport,
wa telah menyaksikan view yang saaaaaangat euwwwww.
atau lg tepat, OHEMJIIIII!! 😯
why? kenapa? nokuro? ngini?
because i olls secara tidak sengaja menjadi saksi kepada dua pasangan muslim 'berkissing' 💏 di khalayak ramai, depan mata gua yang tidak pernah ada sejarah rabun lagi ni. so 100% hv been scanned by this precious eyes. bhahahaha!
ISLAM ye u gais semua. and in front of everyone. can u imagine that?
that girl mau fly, n that guy yang tinggal.
iya memang la ko suda kawin ba kali kan, tapi pikir ba dude.
memang la kali kejap2. tapi jelas k jelas. I saw everything! What a lucky eyes haha
I know kau mau berjauhan rindu2 an segala. tapi kissing la ba berabis di rumah kan sebelum jalan.
satu minggu sebelum fly tu berabis lah. ishhh.
 nda pun cari la tempat strategik dude, pi masuk sana lif ka kejap. ni depan2. haishhh... mataku menjadi mangsa keadaan menjamah juadah yg terhidang. miahahaha. amboiii melebih kau ngah!

this two person betul2 bediri depan saya ah, so memang mata saya tepigi tempat dorang jak haha. bukan sengaja. ya kaaaa? hehehe 🙈🙊
kira dekat jugak la. macam dengar2 lagi bunyi drg kiss mmuah2 tu.
HAHAHAHAHAHA yaiiiiiii.
at first, dorang peluk2 jak. tu kira ok lg. then tiba2 cam mau kiss, i tot kiss dahi la kan. sekali kiss mulut. ohmygod! betul ka apa yg sy nampak ni? ya aulooo! ya aulooo bang kak. noooooooo! haha!  😂
then after a few second, kiss lagi balik. me: "okay betul lah, sah la apa yang i saw before this." HAHA! then after a few sec lagi, kiss balik for the third time.
"aii gila"
ok my mom bersuara. hahahahha! si mama pun ternampak view tidak diundang dalam airport tersebut.
oh no mom tutup mataaaa! hahaa
tp yg last baru mama berpeluang tengok. wa dari first sampai akhir wa scan suda. tinggal mau print lagi. aikkk aikkkk ginggg. lainnnnn.. 😂
ya ba. nda berapa jauh dari dorang ada pasangan cina ni, satu tinggal satu mau fly jgk, tapi teda la bagi show porno free sama orang ramai.

Dude, pikir bah, di epot ni ramai orang kay. ada budak2 lagi. kalau saya jak nda pa lah. haishhh.. 
kau bagi negative effect, view, show, feeling, sama budak2 k kalo drg nmpk.  
geng ko masih di sabah ni. sabah k sabah. jgn dulu ko fly p london sudah sebelum naik flight.
aduiii ging, bikin malu baaaa. bikin malu org islam, agama islam.
tu perempuan betudung bah. aihhh sy pn nda tau la kalau ada org lain perasan dgn view tersebut.

okay u gais, kita sudah sampai ke akhir episod,
ekceli tajuk tu agak kelubang cacing sikit kan. haha 
wa bukan mau kasi buruk2 ka apa kan. wa teda letak gambau apa segala.
kita cuba ambik the positive side dia.
yang buruk kita tolak tepi.
think u gais, what happen to our people?
no manners, no sense of malu, no apa lagi?
haha okay.. wa cauuu kan diri dulu.
and seems my emoji is not working in this blog kan?
haish watever lah. let it be.

ADIOSS








Sunday, 10 May 2015

Istimewanya Engkau Diciptakan Sebagai Wanita


Assalamualaikum sekali lagi dunia :)


Saya sangat terpanggil sebenornye mau share 
this one story about "penciptaan wanita"
ahh lantak lah design belog i buruk ka hapo kan
yang penting saya mau share jugak!
mintak mahop la kalau ada kerosakan view 
di mata kamu tym baca belog i key. haha

actually iols is sooo terharu baca ni.
sobss *lapairmata
Seriously woii. nda tipu. 
okay2 stop jom kita baca sama2 k :')
ermmm
akceli, mybe ramai suda org lain share kn.
tp sy mau share jugak. haha!
ba ba baa mari baca.......


"Ketika Allah menciptakan wanita, malaikat datang dan bertanya,
"Mengapa begitu lama engkau menciptakan wanita, Ya Alllah ???"

Allah menjawab,
"Sudahkah engkau melihat dgn teliti setiap apa yang telah aku ciptakan untuk wanita?" 
Lihatlah dua tangannya mampu menjaga banyak anak pada saat bersamaan, punya pelukan yang dapat menyembuhkan sakit hati dan kerisauan, dan semua itu hanya dengan dua tangan". 

Malaikat menjawab dgn takjub,
"Hanya dengan dua tangan? tidak mungkin!"

Allah menjawab,
"Tidakkah kau tahu, dia juga mampu menyembuhkan dirinya sendiri dan boleh bekerja 18 jam sehari". 
Malaikat mendekati dan mengamati wanita tersebut dan bertanya,
"Ya Allah, kenapa wanita terlihat begitu lelah dan rapuh seolah-olah terlalu banyak beban baginya?" 

Allah menjawab,
"Itu tidak seperti apa yang kau bayangkan, itu adalah air mata." 
"Untuk apa???", tanya malaikat. 

Allah melanjutkan,
"Air mata adalah salah satu cara dia menunjukkan kegembiraan, kerisauan, cinta, kesepian, penderitaan, dan kebanggaan, serta wanita ini mempunyai kekuatan mempesona lelaki,ini hanya beberapa kemampuan yang dimiliki oleh wanita.
Wanita dapat mengatasi beban lebih baik daripada lelaki, dia mampu menyimpan kebahagiaan dan pendapatnya sendiri,
Dia mampu tersenyum ketika hatinya menjerit kesedihan,mampu menyanyi ketika menangis, menangis saat terharu, bahkan tertawa ketika ketakutan.
Dia berkorban demi orang yang dicintainya,
Dia mampu berdiri melawan ketidakadilan,
Dia menangis saat melihat anaknya adalah pemenang, 
Dia gembira dan bersorak saat kawannya tertawa bahagia, 
Dia begitu bahagia mendengar suara kelahiran. 
Dia begitu bersedih mendengar berita kesakitan dan kematian,
Tapi dia mampu mengatasinya. 
Dia tahu bahwa sebuah ciuman dan pelukan dapat menyembuhkan luka. 

Allah S.W.T berfirman: 
"Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia, namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan."
"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya. " 
"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh." 
"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya." 
"Aku memberinya kekuatan untuk menyokong suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya." 
"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu." 
"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bila pun ia perlukan."
"Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk tubuh yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya. 
Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya, tempat dimana cinta itu ada." 

"CINTANYA TANPA SYARAT".


Wuuuuu wuuuu wuuuuu
:'(
Tipu la kau kalo nda terharu sikiiit pun tym baca kan.
gua tertarik dgn ayat ni:

"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bila pun ia perlukan."

so gentlemen2 yg nda brp mau gentle tu
jgn lah mau sepak terajang meluat meroyan bila
seorang wanita menangis.
kau lelaki pun pandai jugak tu menangis tapuk2
tutup muka pakai bantal kan sebenarnya.
saaaana ko tapuk bawah katil kaaannn.
kan kan kannnnn??? 
jgn la ko tipu sanaaa.
tgk muvie cinta2 sedih2 pun ko nangis tu kaaannnn.
hahahahha okay.
so nda payah joyah sgt benci tgk perempuan nangis.

konklusinya, hargailah wanita yg ada di sekeliling kamu.
especially our mother! your wife, your fiancee, your special one,
your friend and all la bah.

okeybaiiiii. 
*actually i'm elsa, and i'm so proud to be a woman. congratulation to all woman in this world!
*clapclap
okaybyeeeeee~~~



p/s: Actually saya pun no idea kenapa post yang ni bida betul. ya aulooooo besar gila oink2 

lagi caption dia. kalo tukar telebih kecil. hahahha kin panas nih


Buruuuukk nyaaaa!!! ya ampun neng. ish ish

 ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SATU DUNIA, PLANET, BUMI, BULAN DAN BINTANG!

bhahaha.
Alkisahnya gua mau la berjinak-jinak semula berbelog.

Tetapi iols sangat lah tidak berselera melihat design blog iols yang sangat BURUK!
dan tidak sungguh menyamankan hati yang duka lara ini.
aisehh.
dan iols jugak sangat lah terlajak 'RAJIN'
mau mendesignkan semula belog itu.


Ok sekian wabilahitaufiq walhidayah
wassalamualaikum
warahmatullah hi
wabarakatuh.

Adios bebeh.
mmuah mmuah mmuahh!
belanje flying kiss siket.







Monday, 18 August 2014

i'd like to know the whole story. the truth.. really.. it's killing me T_T





Thursday, 13 February 2014

tiada yg sempurna, terimalah seadanya.

Jika kamu memancing ikan.... Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu.... Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja.... Karena ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

 Begitulah juga .........  Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang... Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya.... Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja.... Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu....  

Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.... cukuplah sekadar keperluanmu.... Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menampalnya semula.... Akhirnya ia dibuang....  Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....

 Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya.... Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa.... Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya.... akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.  Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....  

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain.. Terlalu ingin mengejar kelazatan. Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan menyesal.  

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan..... yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU... MENGASIHIMU... Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain. Terlalu mengejar kesempurnaan. Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain Kamu juga yang akan MENYESAL....





Monday, 29 July 2013

awesome but tragedy (28 July 2013)

hoooollaaaa hollliiiiiii~~
weeeeeeee~
28 julai 2013.
adalah tarikh yang bersejarah bagi saya.
kenapa??
becos it's my BIRTHDAAAYYY~
yuhuuuuuu~ wink2 ^^
birthday party yg awesome tp berakhir dengan tragedy.
tragedyy?? what tragedyy??
haaaa untuk mengetahui kisah lanjut,
sila teruskan membaca sehingga habis.. ;)

muka gay beday gurl!

first of all,
saya mau cakap thanks kpd smua yg telah menjayakan majlis tu.
seriously. saya happy.
n saya amat2 hargai apa yang kamu buat untuk saya..
terharuuu.. :')
kamu semua awesome!
kasi beli kek beeeeesar!


party tu sambut bday erfan ngan sonnia sekali. :)

jyeeaaahhh! we r the beday gurl! 

pastu kena baling telur.
adunan tepung + air sirap + telur.
n nda tau apa lagi tu kamu baling tempat saya.
haha.
macam muka kambing suda kali tym tu.

ok. mereka jahat. pura2 mau ambik gambar konon.

then time kemas2 barang,
yg lain balik suda tu time.
tinggal beberapa orang lagi.
tiba2 ada orang tempek telur sebiji di muka saya..
saya pun apa lagi.
dengan 3 biji telur di tangan belari kejar balik.
  
tiba2..
dushhh! gedebukk! gedebukk!!
eiiittss.
sarcastic sangat pulak bunyi dia. haha!
saya tejatuuuuhhhh!! wuuuuuu
saya pun nda tau mcamna sy boleh tejatuh.
atas jalan tar tu.
terseret.... arrgggghhhh! 
maybe sebab tempat sy lari tu berbukit sikit.
first2 tu x rasa sangat sakit dia. 
 tym tu semua tanya "ok ka?? ok ka??"
spontan sy bediri terus jalan balik p rumah.
tanpa pakai selipar.
nda tau knp. secara spontan. 
heheee... 2 biji telur yg sy pegang pecah. 
satu lagi sy baling sendiri.
sebab sy dengar ada orang ketawa.
so sakit hati kejap. hmmm :(


saya dekat taman bawah apartment tu jak.
so nda la jauh bejalan. har2
on the way p rumah tu darah dekat tangan mengalir.
muka pun terseret sikit. nasib nda banyak.
kalau x buruk la muka saya.
dekat rumah tym cuci luka baru sy sedar seluar koyak part lutut. belah kanan
ohmaigaaadd! luka! besar jugak laaa...
n dalam. nampak isi sikit.
waaaaaaarrrrrgggghhhhhhh!!! *histeria kejap
nasib nda nampak tulang. -.-'
tym tu baru rasa sakit...
pastu dkt bahu kiri pun luka. 

waaaarrrggghhh! byk parut la pasni.
nda sempat pun kasi bersih badan
pedih ba kalo kena air..
suda pun badan penuh telur.
rambut pun keras suda.
housemate pun kelamkabut cari first aid kit. 
sapu iodin dkt luka.
part lutut saya takut. sy nda suruh letak takut pedih.
tp dorang paksa juga sebab nanti terjangkit kuman.. hihihih
so sy pun tutup mata. nda mau tengok.
hiihihihihii.. penakut juga sy ni kan.

pastu pegi klinik..

ni la muka2 yang kasi kawan sy p klinik. begila sementara tunggu saya jumpa dokter. :D
ijam, syukri, n hajar.
thanks ijam sudi drive p klinik malam2.
jam 10.30 kali tym tu.
si syukri pulak nda habis2 rasa bersalah.
sebab saya jatuh time belari kejar dia. haha.
n dia dengan baik hati bayarkan untuk saya. mahal tuuu..
thanks syuk! :)
benda sudah jadi kan.. apa boleh buat.
everything happen fr a reason. :)

pastu klinik yg saya pegi, yg cemerlang gemilang terbilang tu.
klinik terbilang ja sebenarnya.
melebih-lebih pulak kan.
klinik ni ja terdekat. n 24 jam.
dia bersihkan luka. 
letak iodin ja pun. 
pastu mau inject tapi bikin inject habis.
haha boleh2 habis.
then dia bagi 2 jenis ubat telan. n dia bagi iodin sebotol.
n dpt mc... satu hari jak..
n semua tu 57 ringgitt???
nda berbaloi ni saya rasa..
first2 doctor ingat saya accident.
pastu bagitau la jatuh sebab main lari2 dengan kawan.
haha! doctor pun pelik.
yg kakak tolong2 tu pun ketawa.

sudah pun dengan assignment nda siap.
dengan badan melekit kena baling bermacam benda.
rambut pun macam dawai tekena telur.
saya pun nda tau knp.
dorang baling telur mesti aim kepala.
ada yang nda pecah lg tu. haha

pastu saya tepikir, 
macam mana mau cuci baju yg penuh telur n tepung melekit tu.
sudah pun kena cuci guna tangan tu.
masuk machine confirm nda bersih.
haha. apa laaa nasib badan.. haihhh
kalau dekat sabah mesti mama yg tolong..
mesti mama yg bersihkan lukaaa..
waaarrrrrggghhhh!!! rindu mama!! :'(

n also.. thanks miya bagi dress tu. lawaaa.
 thanks yani bagi slipper hello kitty :)
thanks ainul n kenny bagi tu patung ulat2..
comellll! saya suka. 
dorang bilang ganti ngan patung ikan saya. haha
nda mau. nt tym tidur dua2 saya bawa.
pastu hadiah shawl n gelang dari pasangan meon dan ajaaa!!
n also kek secret recipe from syukri. :)
thanks ash sebab penat masak2.
thanks wani izzan ijam afizz mus khat.
ih semua laaa
thanks semuaaa!!



ni la yang dinamakan.
happy story but sad ending.
muahahhaha.
okbyee...
tangan sakit ni menaip.
tapi mau juga update.
sebab boring duduk rumah sturang2.
maklumlah orang dapat mc.. hmmm

dalam sejarah hidup saya,
nda pernah injured teruk macam ni..
it's an awesome party. but end with a tragedy.
28 july 2013!
haha. 
saya tidak menyalahkan mana2 pihak.
benda sudah jadi.
x baik ungkit. n x baik mempersoalkan.
so teruskan hidup dengan senyuman. :)
sorry jugak susahkan kamu semuaaa.
sayang semua kawan2! :* :D <3








Monday, 15 July 2013

p.o.i.n.t.l.e.s.s

Assalamualaikum w.b.t =)


tiba-tiba hati ini rasa sangat terpanggil untuk update new entry..
 bhahhahah!
okehbaiii~ -.-' huh!

lama sudah nda menaip. malas ba.
selalu idea mencurah-curah sudah ni..
sekali malas mo menaip.
sekali time2 rajin pula idea ciput.
kosong jak. nda tau mau taip apa. harhar~
okay. apa benda mau cerita ni hari?? merepek2 jak la kan.
lama-lama ada la tu point.

tadi saya baca la blog kawan-kawan saya...
mamal, nieraa, atynn
rindu diorang :'(

like, huh??
seriouslyy???


muahahhahaha...
yaaaa.. betuuul.
windu. windu. winduuuuu
balik sabah ni mau jumpa diorang..
tapi semua jauh2 di sandakan.. hurmmm. :(

sekarang ni semua tengah cuti..
semua tengah part time..
sambil-sambil tunggu register sambung degree september ni kan..
saya ni seja yang nda pandai cuti.
cuti pun nda dapat balik sabah.
kawan2 yg dekat sini pun balik2 sudah holiday p sabah
saya yang orang sabah ni pulak susah betul mau tepulang..
haihhhh -.-'

kawan-kawan semua membesar dengan baik.
membesar dengan cantik-cantik, comel-comel..
hmmmmm :)
saya happy tengok life diorang..
saya ni lagi yang nda pandai berubah.
berfoya-foya jak tau. heeee

ada jugak kawan-kawan yang langsung tiada khabar berita.
dulu rapat gilak.
tapi sekarang nda tau la apa cerita.
kadang-kadang saya rasa saya jak yang excited mau tau pasal diorang
kadang-kadang rasa kena lupa.
sebab saya jak yang selalu tiada. : |
n nda hairan la kan kalau one day saya awkward sudah sama diorang.
haha. nda mustahil ba kan.. :)

hmm.. yang penting diorang happy dengan hidup diorang.
semua orang ada life masing-masing kan. :)
so, don't over thinking la angah.
life must go on.
apa yang penting hidup ko.
kumbang bukan seekor.
bunga bukan sekuntum..
kawan bukan seorang.
ahaaatttss~~ ok tiada kaitan.
abaikan.
haha.
eh, ada kaitan juga ba sikit.. haishh..
pandai-pandai la kamu kasi kait k. :D

okehbaiii~~
mau tidur.
besok kelas kul 8.30 pagi.
n now 2.45 pagi.. :)