Friday, 27 April 2012

sori angkol.. tapi ko bikin panas.

al kisahnya hari ini saya bersama family pergi menjemput
 kakak yang tersayang dari kolej matrikulasi labuan (KML)
MUAHAHAHHAHAHHAHAHAHAH!!!!
 tapi bukan dari terminal kk ah..
dari saaaaaana menumbok...
jauh gila tu jo!
kami jalan dari rumah jam 4.30 lagi.
HAHAHHHAHAH! semangat!

rumah saya yang di telipok la.
bukan yang di kb..
hihihihihihihihihi
sampai di membakut lebih kurang jam 7 lebih2.

jauh juga kan....
tapi yang masuk p labuan bapa saya sama adik saya ja.
durang naik speedboat...
dlm 25 minit gitu sampai d labuan.
nda juga bha lamaa kan..
kami tunggu situ menumbok...

tym kami tengah menunggu nie kan,
tiba-tiba ada satu pacik yg jaga kereta yg mau masuk p labuan tu tanya.
"kamu mau pigi mana nie? labuan?"
pastu mama saya pun jawab
"nda la. tunggu anak dari labuan."
"owh...." dia bilang.

tapi nda lama lepas tu dia cakap sama kawan dia nie.
KUAT-KUAT.
"sepatutnya durang nda patut di sini bha. mengganggu laluan orang seja. susah org lain mau limpas-limpas."

heyshh!!!!
time tu kan mau ja sy ckp
"woi pacik. sori jak la. kalau kau mau suru kami pindah pun cakap la bha bagus2. bukan main sindir2."
nasib ja kau pacik. tua dari saya.
heysh!!! kalau nda ada juga yg kena sound nie. sakit hati okay.
saya sangat la nda boleh terima kenyataan dia time tuh.
kami tunggu d tempat orang ramai tunggu2 juga bha.
kalo tym tu byk orang lalu lalang saya ble terima bha.
tapi tym tu manada sudah urang limpas-limpas.
abis suda urang keluar dari feri bha tym tu.
kalo dy maksudkan kami ganggu laluan tu kereta..
sangat la nda masuk akal.
punya jauh kami dari tu kereta.
benci saya ow...

eya...
memang saya nie jahat...
kesabaran saya nie amat tipis.
n kalo ada urang bikin panas sama saya..
konfem ko kena yau!
Astaghfirullahalazim....
nda bagus bha kan saya nie.. :(

hehehehehehheehehhehehehehehehe....
saya berusaha mendidik kesabaran saya nie...
harap2 saya jadi urang baik...
tapi bak kata pepatah..

"kalau orang buat jahat sama kau. kau balas dengan bunga. 

tapi make sure kau humban sama2 tu pasu dia."

muahahahhhahahahhaahah!!!
saya nda bole la jadi urang baik nie...
kalo kamu mau pikir saya jahat.
it's up to you la~
yang penting saya tau sepa diri saya..
n i always try to do my best...
peace yau (^^,)v 

saya jeling2 jak tu pacik sama kawan dia yang meningu-ningu jak tempat kami..
tapi last2 mama sy bawa kami lari dari situ...
kalo saya kan...
saya tunggu ja tu sampai dia marah2.
baru ada point saya mau lawan balik.
wakakakkaakkaka.
sot~

btw... sorry ah angkol..
saya mimang jahat nie.... :D

ok gambar ne sebagai bukti yang kami tidak berada di laluan yang salah:



kami d siring juga pun..

n tym tu teda urang lalu-lalang ok!
iklan kejap.. kiut kan saya. muahahhaha :P

peace (^^)v



Wednesday, 25 April 2012

ko percaya cinta munyit ka? 4

                        ku sangkakan panas berpanjangan,
                     rupanya gerimis, rupanya gerimis mengundang~
                         dalam tak sedar ku kebasahan
                     pernah juga... kau pinta perpisahan..
                      aku sangkakan itu hanyalah gurauan..
                      nyata kau serius dalam senyuman..
                            bukan sekejap denganmu
                        bukan mainan hasratku
                              engkau pun tahu niatku
                                    tulus dan suci.....
                             senang benar kau ucapkan
                                   kau anggap itu suratan
                        sikit pun riak wajahmu, tiada terkilan 
               hanya aku sepaurh nyawa menahan sebak di dada 
                   sendangkan kau bersahaja berlalu tanpa kata, 
                         terasa diri amat terhina kau lakukan, 
                      terasa diri amat terhina kau lakukan...
               (bagus kamu nyanyi ne lagu. siok bh mnyanyi.:D)


            "boss.. owh boss..." telebih la pulak gerimis mengundang si Andy nie hari. sampai kena panggil pun dia nda dengar sudah. "BOSS!!!" 
             "eya sayang.. kenapa?" telampau melayan jiwang dia nie sampai nda sedar tepanggil si kak Maryam sayang. whoaaaa!! kalau laki si kak Maryam dengar nie... ada juga yang kena rendam dalam parit. 
               "ah??? apa boss??"
              "eh... kenapa? apa kau mau nie?" nasib baik kau sedar bos. kalau nda sudah si kak Maryam nie kol Hospital Mesra situ Bukit Padang tuh.
              "bos kau ada meeting nie jam 10 nanti. pastu nanti jam 2 kau ada client mau jumpa.. urmm... itu seja la tugas kau hari nie. ada apa-apa lagi yang kau mau bos?" tanpa melayan lagu si bos dia tadi tu.. si kak Maryam kasi jelas perkara yang perlu dibuat ole si Andy hari nie. walaupun sebenarnya si kak Maryam nie tahan ketawa seja tingu si Andy menyanyi gerimis mengundang dia dengan sepenuh jiwa dan perasaan tuh. meruntun sanubari betul kalau kamurang dengar. kihkihkih.
               "owh... bha tengkiu2... nanti kau kasi buat saya nescafe O... jangan lupa taru susu ah..." hairan secretary dia. bilang nescafe O... tapi ada susu... nescafe susu la bha tu. mau juga kasi complicated statement. 
             "ok la bos... nanti saya kasi buat kau." si kak Maryam nie pun keluar la dari bilik si bos dia.. sebenarnya si Andy nie nda boleh berenti pikir pasal si Annie bha. semua kejadian yang berlaku sama durang dua sentiasa kebetulan. dia merasa pelik...

                         "ADAKAH DIA JODOH SAYA?? OMAIGAD!!" nda keruan sudah hati si Andy. dup.dap.dup.dap.dup.dap.. bunyi si jantung hati... "nda mungkin! nda mungkin saya suka sama dia!" huyoooooo... 'adakah ini yang dinamakan cinta? bila fikiran asyik melayang sama si Annie, bila hati bergetar time ingat pasal si Annie..' uiseh... adakah?? mau pitam si Andy memikirkan pasal nie. bukan apa... cuma ego dia nda dapat terima orang yang dia suka adalah orang yang selalu buat dia sakit hati. ego! biasa la.. semua orang ada ego masing-masing. terpulang sama durang pandai handle atau nda.

                 Dalam diam si Andy sebenarnya mengagumi kecomelan si Annie.. terutamanya time dia marah-marah. comel la muka dia.... :) huh!... begini ka kunun nda suka tuh? memuji seja kerja sang hati.. aiseymen~ tiba-tiba dia teingat pula high heel si Annie yang tetinggal tempat dia tu. TETINGGAL?? puhleeeessss~~ Andy ko jangan pandai-pandai mau tukar hakikat sebenar okay. bukan tetinggal tapi kau kena humban guna tu kasut.
               "Tergamaknya kau girl.... sanggup kau melontar diri ini..huhhuhuhuu.." dengan sodeyhnya si Andy mengungkapkan perasaan hati dia dengan muka yang sedih teramat. lucu la pula muka dia nie. :D aik. sedih ka??

pelahan-lahan dia ambik tu kasut yang dia letak di atas meja sisi di pejabat dia. saiz 38. mesti kiut kaki dia nie. urmm.... lama si Andy nie merenung kasut si Annie. sambil ingatan melayang-layang mengingat bila lagi dia pernah tejumpa si Annie nie ah? sebab dia yakin pertembungan durang di toilet tu not for the first time. dia dapat rasa yang dia pernah nampak muka si Annie. lagipun stail si Annie nie macam kenal ja sama dia. siap tau nama dia lagi...
                "Adakah saya kasitau nama saya sama dia ah?? tapi... saya nda tau pun nama dia... di mana bha saya jumpa ko nie perempuan.." dalam dia berabis memikir, tiba-tiba dia teingat perempuan yang dia jumpa beberapa minggu yang lalu time di pantai...

                "Owh yess!! YESSS!!!! saya ingat sudah siapa kau. HAHAHAHA!" sebab telampau gumbira mengetahui gerangan perempuan yang selalu betul dia terserempak sejak akhir-akhir ini, sampai tebediri bha dia. rasa macam mau lumpat-lumpat lagi macam tu munyit sana Sepilok. walaupun dia nda berapa cam muka si Annie time malam durang tebejumpa tu, sebaba gelap kan. tapi dia yakin itu perempuan yang sama sebab perangai dua kali lima seja. :D
                  "siapa bha nama kau tu ah....urmmm... YA!!! Annie!" akhirnya dapat juga dia ingat nama si Annie sambil pegang tu kasut di awang-awangan.. "Annie...."

                   "Boss!!! boss!!!"
                  "uik..." takajut bha si boss kau tu kak Maryam.. macam mana juga si Andy nie angau sudah kali. sebut-sebut nama si Annie. terus nda pandai dengar lagi tu kena panggil.
                  "Siou boss. hehhehehe." tesengih ja la si kak Maryam nie..
                  "kenapa kau nda ketuk pintu duluan nie?"
                "sudah bha boss.. balik-balik saya ketuk tu tadi. tapi ko nda dengar. tingu nie merah sudah tangan saya." si kak Maryam pun kasi tunjuk tangan dia yang merah tu. :D betul la.... punya la si Andy nie. menghayal sampai nda dengar apa-apa. kalau bom meletup depan dia pun nda juga kali dia perasan nie. ish.ish.ish. hebat penangan cinta kau nie Annie.
                "ai.. eya ka??" cover malu terus si Andy. alamak!! baru dia sedar dia masi pegang tu kasut pink. cepat-cepat dia kasi tapuk di belakang.
                 "ehem..ehem.. cantik la tu kasut boss.. si Annie punya ka?" senyum-senyum si kak Maryam. bagi si Andy pula.. 'alaaaaaa~ mesti ko suda dingar saya sebut-sebut nama dia tadi. hesy.'
                 "ih manada. mamy saya punya baini. ehem.. kenapa kau masuk nie. important ka betul?" semat cara kau cover Andy. ngam betul tu.. saiz kecik begitu mamy ko yang besar tu kunun pakai. :D
                "ai. alamak! tingu tu boss telupa suda saya. meeting kau. mau start sudah tu. semua urg ada sudah. tunggu boss seja nie."
                   "AH?? jam 10 sudah nie?" punyala lama si Andy nie menghayal pasal si Annie seja. tabik la ko Andy... sampai dua jam ko bertahan. kah3
                  "alaa boss. mana la kau sedar kalau sudah ingat sama cewek seja." ketawa-ketawa sudah si kak Maryam. si Andy nie pula malas sudah melayan. terus dia keluar. mau pigi tu meeting. nanti nda pasal-pasal kena cakap boss nda menepati masa la pula. malas kunun si Andy nie kan.. padahal... cover malu ja tu. busted ole si kak Maryam. :D

**********************************************

             "TANGKAP!! TANGKAAAAAPPP!!!!!"
             "sebelah sana kau.. cepat-cepat la ko tangkap. lari lagi tu duluan.."
             "eya bha... laju bha dia lari mana la saya dapat kejar tuh."
       "AAAAAAAAARRRRRGHHHHHH!!!! mamyyyyyyyyy!! kenapa kamu kasi lepas tu ayam.??" tiba-tiba tu ayam yang dari tadi mama si Annie sama adik dia kejar-kejar pigi terbang tempat si Annie. habis rusak tudung yang dia guna. nasib suda sampai di rumah. :D
               aik! :O dua-dua mama and adik dia tediam sekejap... beberapa saat kemudian...
             "Ann!!!!! kenapa kau di sini nie?? kenapa nda kol mamy kestau kau balik sini??" kena peluk-peluk sudah si Annie nie. dia pun rindu betul sama family di kampung.
             "suprise bha mamy.. kamurang nie... hihhihiih.. mana si dadi my???" mata si Annie pun tingu-tingu la sekeliling. dari dia sampai belum lagi nampak kelibat bapa dia.
             "ai.. masam kau tida tau dadi kau tu.. sejak pencen jadi sigu, saaaaana seja dia pigi putung gata." bapa si Annie nie dulu cigu bahasa inggeris. tapi ilmu speaking-speaking dari bapa dia nie nda turun tempat dia. semua jatuh pigi lantai ja tu ilmu.
               "alaaa~ biar la si dadi tu. boring kali dia di rumah teda buat apa-apa." terus durang sama-sama masuk pigi rumah.

            macam tu ayam senyum-senyum sudah ow... teda sudah yang ingat mau kasi masuk balik dia di dalam reban. :P senang hati sudah dia makan-makan tu segala lada yang kena tanam ole mama si Annie di halaman rumah.
               "pak.pak.pak.pak."
               "alamak didi!! tu ayam. cepat pigi kau kasi masuk tu dalam reban. abis la lada mamy tu dia makan." aiya ayam.. kenapa kau bising? bagus-bagus suda kau happy makan lada tadi. neaa kena kasi masuk suda kau balik dalam reban.
               "ala mamy nie.. saya saturang lagi tu kena suruh. tu si kakak nda kena suruh. huh!" muncung sampai di london sudah mulut si Ernie.
               "saya penat nie didi. kan saya baru sampai. kau saturang jak la. malas suda d saya tulung ko." sambil menguluk-nguluk si Annie dengan selamba duduk di sofa ruang tamu. 
               "ih mamy tingu si kakak tu.. benci saya ow... bagus kalau dia butul-butul panat tu. naik kerita juga pun. huh!! minta puji seja." dalam si Ernie membebel-bebel pigi juga dia turun tingu tu ayam.

         sioknya di kampung nie. tenang hati saya. daripada ingat sama si Andy antu momok tu. bikin sakit hati seja. si Annie nie sekarang duduk di sulap-sulap di sawah durang. suasana kampung. kamurang tau jak la macam mana kan. actually si Annie nie lepas jak kejadian dia humban kasut sama si Andy tu nda sudah dia besemangat mau kerja. jadi dia minta cuti dari boss dia. nasib jak si boss time tu baik hati. akhirnya dapat juga si Annie cuti 3 hari. dapatlah dia balik pigi kampung terchenta dia di Telupid nie. perjalanan dari KK pigi kampung dia nie bole tahan la juga jauh kalau guna kerita. satu hari sudah dia di kampung... dua hari lagi balik sudah pigi KK. macam malas jak mau balik pigi sana. kalau bukan pikir pasal kerja nda sudah dia mau   balik KK. malas mau menghadapi sebarang pertembungan yang kebetulan dengan si Andy yang bikin gila utak dia.

              "Annie.. dadi tingu kau nie senyum-senyum sendiri seja.. apa yang ko pikir nie? boipren ka?" nda si Annie perasan rupanya dadi sama mamy dia ada di situ juga. En.Ramli dan Pn.Susie.. baru seja kali.
              "eh.. manada la dadi.. tenang bha di kapung nie. jadi senyum la." jawapan pointless betul si Annie nie..

             "Annie.. kalau kau nda kisah kami mau bincang something nie sama kau." tekejut si Annie. patut pun mamy sama dadi dia nie sanggup kejar dia sampai pigi sawah. berdua-duaan lagi tu. :D
             "Ah?? apa tu??" curious la bha si Annie kan. macam serius jak benda yang durang mau bincang nie.
             "berapa gia umur kau tu sekarang? 26 kan?" si Annie nie angguk-angguk seja. macam tau suda point dan hala tuju perbincangan durang hari nie.
             "kau bulum ada boipren ka nie Annie? kalau boleh kami mau kau kawin sebelum umur kau 27 bha. kalau kau bulum ada calon kami buli tulung ko cari. banyak suda tu urang yang tanya-tanya pasal kau." mama si Annie sudah memulakan pasal kawin. respond dari si Annie pula tenang seja. dia agak sudah pasal kawin nie mesti kena tanya punya. lama sudah dia bersedia. bukan dia nda mau kawin. cuma jodoh tu belum ada. macam mana juga kan?
             "mamy ada sudah calon kalo kau mau kenal-kenal sama dia. umur kau tu pun meningkat sudah. kawan-kawan kau yang lain semua sudah kawin. tinggal kau satu urang seja. kau nda jeles kah?"
             "mamy.. dadi... bukan saya nda mau kawin. tapi belum sampai seru. nanti kalau saya ada boipren saya kasitau jugak kamurang... kalau bole saya mau kawin time umur 24 lagi nie. hehehhehe. tapi teda urang suka sama saya bha."
             "bukan tiada. kau tu yang memilih betul. banyak sudah urang tanya pasal kau. semua pun kau tulak. jangan la telampau memilih. kami bukan apa. takut nanti last-last kau nda tekawin pula."
             "ish mamy nie. jangan la bha cakap macam tu. saya mau juga bha kawin. tapi saya mau pilih sendiri.. buli bha kan dadi... mamy??" dengan muka penuh mengharap si Annie pun pegang tangan mamy sama dadi dia.
             "ok. buli. mamy kasi benar. tapi sebelum umur kau 27 tahun ko mesti kawin sudah. kalo time tu ko bulum ada calon. ko mesti kawin sama calon yang kami pilih. ok?" alamak! :O tekejut gorila si Annie.
             "mamy... mana buli begitu. bagi la bha masa panjang-panjang sikit." mau nangis suda si Annie nie... sebelum umur 27?? maksudnya dalam tahun nie la bha tu. dari mana dia mau pungut urang untuk kawin sama dia nie??
              "nda bulih. kalau kasi panjang-panjang lagi. kempunan la kami tingu ko kawin nie. banyak seja alasan ko bagi." 
              "Annie.. percaya jak sama kami... untuk kebaikan kau juga nie." tiba-tiba bapa si Annie pula yang becakap. padahal dari awal dia diam-diam seja.
              "ok... deal with it.." :'( pelan-pelan tekeluar juga ayat tu dari mulut si Annie.. parents si Annie pula?? konfem la bha senyum sampai limpas telinga... :D








p/s: ok... siap pun... pendek ja cerita nie kali. nda banyak idea. hihihihihihihihi. sori kalo nda siok. :)
              
         
          


               
                




Sunday, 22 April 2012

sangat merasa bersalah

hyep2 u all....
uhuhuhuhuuhuhuhuuhuhuhhuuhuhuh
ne kali sy just mau kasi tenang jiwa...
rasa bersalah yang teramat...

sebelum tu... mau kestau dulu...
sangat la merindui org2 nie....
meyl,pare,debi,tykut,niera,azim,siti,mynn,
n byk lagi... sori nda temention nama kamu ah... :')
saya rindu GILAK sama kamu ow...

tapi at the same time sy rasa saya jahat sama kamurang..
huaaaaaarrrrrrrrggghhhhhh!!!!
saya sedih... rasa macam mau jumpa kamu semua...
pastu peluk kamu lama2... nda mau kasi lepas kamurang......
saya rindu semua benda yang kita pernah buat sama2
mandi dalam kolah tym malam2.... act like a boss.. bising2, terus kena marah ole sensei norizan... bhahahhahahha... terasa diri mandi dlm kolam renang bha.
pastu makan megi malam2 taru di kontena bagang... haha

seriously...
i really miss all the things we've done together...
:'D.... smua tu bikin sy menangis dalam ketawa. eseh.. uhuuhuhuuhuh
saya miss u all guys....
ingat semua pasal kita..... buat sy nangis sendiri2.... huhuhuuhuhuh

macamna rasa pindah sekolah lain... pastu ko nda bole terima kenyataan yang kau jauh dari kawan2 kau..
sy rasa macam tuh... sgt la lama utk sy menyesuaikan diri di sekolah baru..
n sy jadi budak pendiam dlm tempoh beberapa bulan..
nda keluar rehat.. heheehhe walaupun peraturan sbenar nda ble stay dlm kelas tym rehat..
tapi sy buat juga... n nasib baik teda yg halau sy... kih3
maybe tym tu muka sy bikin takut... serius tul kali.. or ganas mcm antu..
n kalo org tanya.. "kau puasa ka?"
biasa la tu... sebab durang nda pernah nampak sy pegi kantin...

and walaupun frenship kita nda mcm dulu lagi...
sy tetap SAYANG kamu....
sgt2 sayang... bila lagi kt dpt jumpa nie ah??

n one more thing... sy delete tu group ah....
sorry kamu... sy tidak bermaksud apa2...
cuma seperti tajuk di atas... sy rasa bersalah sama kamu...
sy cuma nda mau jd admin... sbb sy akn membuat sesuatu tanpa bepikir panjang...
hihihihiihihhi... dats me... sy try untuk berubah lebih baik..
i always try.. :')

when i say it. i really mean it..
SORRY ah kawan2... kalo kamu tesakit hati ole sy...
kdg2 sy rasa sy jauuuuuuuhhh btul dari kamu... sbb sy sda biasa sm kamu kan dulu..
kalo tym first2 sy d skolah baru dulu... sy selalu ingat kamu..
terus sy rasa sedih gilak.. rasa mau nangis.. meraung mcm urang gila.
telebih ka??? tp bgitu la yg sy rasa... sy saturang sini...
pastu kamu smua d sana..
pernah juga tepikir... sy berabis ingt durang nie??? durang ingt ka sama sy??
hahahha.... tp sy think positif... msti la bha ingt kan...

SAYA SAYANG KAWAN2 SAYA
mybe pas ne kt sambung tmpt lain2...
n tepisah-pisah semua..
jarang kontek2..
tapi sy harap frenship kita nie kekal sampai bila2...

haha. tapi sy paling ingt tym kt kena denda sebab lmbt pegi prep ari sabtu tu...
tepaksa kita prep d surau aspuri tym free night...
org smua free kita ja prep...
tapi siok... sy paling ingt tuh... :')
rasa mcm mau ulang balik sekolah... mau form5 sama2 kamu smua...
mau pegi prep sama kamu. mau mandi sama kamu. aik mcm lain2 pula. haha
mau pegi dewan mkn sama kamu...
yg penting saya mau buat smuanya sama2 kamu...
kan bagus kalo sy bole undur balik masa...
:'O n tym tu sy akn menangis dalam kelowongan yg amat. :D

hehehhehehe... ok lama sda sy merepek.. sy mau kasi kenal sepa durang2 yg sy maksudkan nie..

dari blkg kiri: mynn,tykut,azim,pare,meyl,sy yg kiut,siti :D, n niera...

nie spesel ckit sbb c diba teda situ ats.. nie na tudung putih c debi...


Friday, 20 April 2012

ko percaya cinta munyit ka? 3

     "eh Amy... mana kau taru kasut saya yang warna pink tu?"
     "ahhh??? pink?? sejak bila kau ada kasut warna pink nie?" hairan si Amy. teganggu sekejap konsentrasi dia meningu tv sambil makan keropok. aik?? bukan kawan dia yang satu urang nie sangat lah anti sama pink ka?? aik... Astaghfirullahalazim... tanda-tanda mau kiamat ka nie??

heysh. punya jauh pikiran si Amy nie terpesong. actually si Annie nie tiba-tiba rasa warna pink tu menenangkan bha. sebab tu la terbuka hati dia nampak tu high heels warna pink sampai sanggup dia pigi beli. walaupun harga dia RM59.99. kalau ja si Amy tau harga dia nie...
        "OMG!!!!!" konfem begini la respond dia nie.
haha sebab si Annie nie paling kedekut di dunia bha. tahap dewa19 punya kedekut. pastu tiba-tiba beli kasut mahal gila. warna pink lagi tu. tambah la si Amy nie pikir yang bukan-bukan.. :D
        "oii ko inda dingar ka nie Amy?urang tanya dia dari tadi. huh!!" nah tingu tu. baru sekijap nda telayan. main jeling-jeling sudah. sabar ja la kau Amy dapat kawan yang kuat merajuk. :P
        "eya saya dingar juga bha orongit! bila masa pula ko beli tu high heels?"
        "kemarin bha.. mana sudah saya taru tu ah??"
        "aiyaa.. mana la saya tau bha kawan. ko ingat dulu bagus-bagus bha. jangan dulu ko mau nangis-nangis sana. malu saya ada kawan cengeng macam kau ow. hish. pigi la cari cepat!! duduk-duduk lagi."
Alamak!! haha. kesian kau Annie. baru start mau manja-manja sama si Amy kena marah sudah.
     
          "Eya la bha doremon! saya pigi cari laini!" sambil hentak-hentak kaki si Annie masuk pigi bilik.
"Oi mantang-mantang saya cumil-cumil gumuk, ko panggil saya doremon ah. nanti kau. saya buang kasut pink kau tuh pigi laut. biar kena makan ole tu obor-obor!"
Tiba-tiba si Annie nie keluar dari bilik sambil ketawa-ketawa macam orang sowt.
          "MUAHAHAHHAHHAHAHHAHAH!!!! boleh ka kau jangan buat joke sekarang?? saya mau cari high heels saya nie. teda nanti saya mau pakai pigi karaja bisuk" telowong terus si Amy :O
"huh? bole-bole kau ketawa time saya marah. bha biar la kau sana."
          "oii cik doremon, untuk pengetahuan kau, obor-obor teda gigi. nda dia pandai makan kasut saya tu."
          "Eya ka??? ish. tingu jadi biul sudah saya layan ko ne Annie."
          "eya la bha doremon... nda saya tipu kau nie. kau rasa muka suci macam saya nie pandai menipu ka?" si Annie nie pun minta puji suda kasi tunjuk muka satu sen bekarat dia tu sama si Amy. nda lama lepas tu terus dia pigi dapur.  kehausan sudah si Annie nie mencari high heels dia yang hilang.

           "ih mau ja saya sumbat ne remote control di mulut kau owh Annie.. hish..Oii2 kau pigi dapur ka? kasi ambik eskrim saya dalam kontena besar tu ah. yang perisa coklat punya.." mula la si Amy ne buat muka comel.
           "ih malas saya. kau ambik sendiri la." huh. cakap jak tu nda mau ambil. padahal nda sempat kali tu aiskrim si Amy sampai tempat dia. suuuudah habis di dapur ole si Annie. HAHAHAHHAH!

"HUAAAAAARRRGGGHHHHHHHHH!!!!!"
tekejut gorila si Amy d ruang tamu dengar si Annie teriak. cepat-cepat dia lari pigi dapur tengok apa yang berlaku.
            "woi Annie kau kenapa teriak-teriak macam urang gila malam-malam nie? bikin malu seja ow."
            "Huaaaaaaaaaaaa!!! Amyyyyy!!! ko tingu tu...." nangis sudah si Annie sambil tunjuk-tunjuk plastik yang di atas lantai dapur tu.
            "kenapa?? ada apa disana?? ada cicak ka?" si Amy nie pun satu... sudah pun orang sedih. banyak tanya lagi..
            "Bukan bha... kau tingu tu..." si Amy nie pun jalan la pigi dekat tu plastik.
            "HAHAHHAHAHHAHAHHAHAHA!!!!! oii kenapa high heels ko nie di sini. sejuk la. kau kasi masuk dalam esbok ka nie?? haahhahahhahah."
            "huaaaaaaaaaaaaaaa..." tambah la si Annie nie menangis kena kasi ketawa ole si Amy. " mana la saya tau...." teberenti sekejap si Annie becakap. "Woi!! bukan kau ka bawa turun tu ayam kemarin??? jadi kau la nie kasi masuk kasut saya dalam esbox kan?? rusak la nie.. huaaaaaaaaa." tediam terus si Amy. nda tau mau jawab apa. baru dia teingat. dia pula tu punya pasal.. heheheheheh. habislaaaah.

           "Annie... siou bha... nda saya sengaja... saya pening bha tu kemarin. sakit kepala. nda saya sedar high heels kau temasuk di esbok.. hihihihihih." sambil tersengih-sengih si Amy nie mengasi terang. " nda pa. nanti saya ganti ah..
           "eyaaa. ko mesti ganti tu. 60 ringgit tu ah. jaga kau kalo nda ganti."  dengan kasar si Annie sambar tu plastik yang ada high heel dia terus lari pigi bilik dia.
           "HUHHHH????? 60???? punya mahal!!!!" nampaknya betul tekaan saya kan.. haha. betapa tekejutnya dia dengan statement si Annie tu.. sekarang si Amy pula rasa mau nangis. Huaaaaaaaarrrghhhhhh!!!

******************************************************

'kenapa la durang mamy mau saya kawin cepat-cepat nie.. saya baru 27 pun... bukannya tua betul pun saya nie...' cepat-cepat si Andy belari pigi dekat cermin. berabis dia belek-belek muka dia. mau tingu kalau ada kedut-kedut.
             "tiadaaaa puunn... masih halus lagi muka saya nie." senyum-senyum kambing la nampaknya si Andy nie sambil masuk bakul angkat sondiri. kih3.

                            satu-satu saya sayang ibu,
                       dua-dua saya sayang ayah,
                  tiga-tiga sayang adik, kakak, abang,
                        satu dua tiga sayang semuanya......

tekejut si Andy dengar ringtone handphone dia berkumandang. punya la kiut lagu orang macho punya handphone nie kan.. dalam banyak-banyak lagu itu la juga jadi pilihan si Andy. :D cepat-cepat dia pigi ambil telepon dia yang dia kasi letak situ atas katil. tanpa membuang masa dia angkat terus tu telepon dia.. tiba-tiba muka dia tebida.. dari ensom jadi macam antu kum-kum sudah. siapa suruh kan nda pandai tingu dulu tu koling dari siapa.

               "Hai sayang... apa kabar? kau nda rindu saya ka?" aik... tebalik sudah. bukan si Reena ka yang merajuk tu hari? apa nda si Andy nie tekejut kan.. tiba-tiba orang yang merajuk pigi koling dia. siap sayang-sayang lagi. actually rindu si Andy terhadap si Reena nda sedalam dulu lagi. eseh. telampau lama bha si Reena nie merajuk. boring sudah si Andy sama perangai dia. sikit-sikit merajuk. terus kalau perlu sama si Andy baru terhegeh-hegeh pigi cari si Andy balik. huh. apa barang~ nda payah dikejar la orang yang macam tu.. tiada kesungguhan dalam perhubungan.
               "sayang.. oiii! ko nda dengar ka nie?" si Andy yang mendengar nie tebiut-biut sudah mulut. malas sudah mau layan karenah nie perempuan yang satu urang.. Aiiiii Andy... punya cepat kau boring sama perempuan.. aiyaaa.. biasa la bha lelaki... macam bukan lelaki tu kalau nda pandai boring sama perempuan-perempuan yang dekat sama dia. eya ka?? teda maknanya pun. kalau perangai macam anak itik seja buat apa mau layan kan. bagus cari yang betul-betul ngam sama jiwa kau. nanti merana seja. kan?? :O
       
             "ehem.ehem. kenapa telepon-telepon saya nie? penyakit apa yang serang kau? kau kena gigit zombie ka?" ish.ish.ish. mulut si Andy nie kan kalah-kalah nenek kebayan membebel owh.  
             "sayaaaang~~~" ok. start sudah si Reena nie mengayat. buat suara manja segala lagi. tuih. macam la menggoda. "sayang jangan la bha ko marah sama saya. kau bilang kan kau sinta sama saya. bukan begini cara dia daling.." si Andy nie tahan hati sudah. dia nie memang senang termakan pujuk rayu gadis-gadis yang nda bertamadun yang selalu mau menggoda dia.. :D
         
                "Angkau bilang sita padaku..
                      aku bilang pikir dulu...."

             apa la si Andy nie. bole-bole la pula dia menyanyi. sambil buat gaya dia yang terlebih talented lagi. tambah la beapi-api telinga si Reena nie mendengar.
             "Woi! nie kali la Andy. bole ka kau jangan main-main sama saya! saya serius nie!" aik. hilang sudah sayang kau.. tarabang tinggi di awan nano sudah kali sayang ko ne kan Reena.
             "aik. sepa juga bilang saya main-main. saya serius nie.. kita putus?"
             "WHAT??? are you crazy or nuts?" bukan main tekejut lagi si Reena nie. kalah-kalah tu gorila kalau tekejut.
             "eya sayang.. saya mau putus sama kau. lepas nie kita tiada apa-apa hubungan istimewa lagi. noktah. teda koma-koma lagi. tanda soal pun tiada. so jangan banyak tanya. okay sayang?" apa daaaa... time mau kasi putus pun masih panggil sayang-sayang lagi. tanpa membuang tenaga elektrik untuk mencas betri telepon yang makin kurang disebabkan bekoling sama si Reena. si Andy pun terus kasi mati telepon dia tanpa menunggu sebarang jawapan dari si Reena. anduuu bha.. kesian pula si Reena nie kan. bagus kalau kredit si Andy yang bekurang. si Reena juga. nie dia yang telebih risau betri abis... apa-apa la. kalau memang sudah nda mau.. banyak seja alasan yang timbul. logik atau nda. itu semua belakang kira sudah tu.

****************************************************

Hari nie si Annie dengan ceria melangkah dengan penuh semangat berkobar-kobar di dada sebab pakai kasut baru... wuhuuuuu... nasib seja kasut mahal dia nie nda jadi ais dan berkecai-kecai menjadi serpihan yang menyakitkan hati. eseh. terlebih hiperbola la pula ayat saya nie.
                 berabis si Annie nie merawat high heel dia semalam smpai nda cukup tidur. sayang gila pula dia sama nie kasut. huh! actually sebab harga tu high heel yang mahal seja tuh.. terus terlebih prihatin pula jaga tu kasut.
lepas jak dia sarapan terus dia ambik kunci kereta dia. mau pigi kerja sudah la nie. si Amy pula yag baru bangun nie terpingga-pingga tingu wajah berseri-seri si Annie. apa nda. semalam histeria kalah-kalah antu momok seja kan..
               "hai Annie, kenapa kau lambat bangun nie hari? sudah kau sarapan? sedap tu saya masak." ok. makin bingung sudah si Amy. sudah nama dia baru bangun. macamna pula tiba-tiba sudah makan? soalan B- betul laaa..
               "eya sudah saya makan tadi sahabatku yang baik lagi cantik. tapi dalam mimpi la. belum lagi saya habis makan sudah tebangun.. jadi mau makan balik lagi nie." bha ngam la kamu dua nie kalau sudah becakap. dua kali lima seja.
              "bha makan la kau. saya mau pigi kerja dulu. bye2." sepanjang perjalanan si Annie pigi kerita si Amy tinguu seja tu high heel yang dia pakai. 'pink! yes. Alahamdulillah.. nasib baik tu kasut 'murah' nda rusak. haiyaaa... kalo nda, nda la saya temakan nie satu bulan. alamat beslim la saya.' fuhh... muka lega suda si Amy nie hari. nda macam semalam.
Haih! telebih sudah kau tu Amy sampai satu bulan. cepat-cepat terus dia makan. takut lambat pigi kerja. memang si Amy nie lambat sikit masuk kerja. dia nie mengajar di pusat tuisyen.
         eseh. takut lambat pigi kerja ka takut tekurus tu perut tu Amy.. :D


dengan anggunnya si Annie masuk pigi pejabat. tiba-tiba time mau masuk lif dia telanggar sama satu urang.
         "ai mama itik melanggar." ooopsss... alamak. tepuk dahi suda si Annie. telepas lagi. balik-balik dia say sorry sama urang yang dia telanggar tu sambil tolong tu urang bediri. al maklumlah. urang tegap kena laggar mana la jatuh.. :D
         "ehh... kau bha pula nie.. siou la telanggar kau sampai tejatuh." rupanya.. si Reena bha pula.
         "it's okay.. my fault.." aik.. mcm teda mood ja nie.

sepanjang durang dua dalam lif. diaaaaaam seja nie. si Annie ada la juga curi-curi tingu tempat si Reena. nampak macam orang frust menonggeng jak nie.. mata dia pun ketara abis bha bengkak. mesti dia menangis nie. nda kan la kasut dia pun temasuk di esbok? huh. si Annie geleng-geleng kepala. tapi sempat lagi mengerling sekijap kasut yang si Reena pakai. hahahahahaa. apa la kau nie Annie. kau seja satu urang di dunia nie yang mempunyai kasut keluaran esbok okay..
     sampai di tingkat dua si Reena pun keluar. tapi sempat lagi dia bawa si Annie makan tengah hari sama-sama dia... si Annie nie apa lagi... okay ja la. dalam pikiran dia nie kena belanja suda... ahhaahhahah... nda pandai berubah ow perangai kau Annie.


            "Hai boss. apa kabar?? awal saya datang nie hari ah. jangan lagi denda saya." kebetulan si boss bediri-bediri di depan pintu bilik dia.. jadi si Annie nie pun terlebih ramah la pigi menegur. haha
            "eya. nasib kau datang awal. kalau nda saya denda kau sapu satu opis nie." uish kejam si boss terhadap diri ini...

khusyuk betul si Annie buat kerja dia nie hari. sampai time lunch pun dia nda sedar suda.

                        Anak itik tok wi, mandi dalam kolam
                      sakit apa tok wi, sakit sendi tulang
                          ubat apa tok wi, ubat limau lelam
                     sakit apa tok wi, sakit sengal tulang.

kelengkabut si Annie sambut telepon dia. ngam la ringtone dia sama si Andy kan.. kanak-kanak tomod bha.
            "helo, Annie speaking.."dia tingu jam sekejap..  
       "oh... eya pula kan... sori Reena.. saya telupa. nasib kau kol.. ok2 kejap lagi saya turun."

time dia sampai di lobi. tercongok sudah si Reena dengan muka monyok seribu dia tu.
          "sori.. lambat sikit.. hehehehe" tersengih-sengih lagi nie budak ow..
         "nda pa bha.. baru juga saya turun nie.. bha jum la.. lapar suda saya." baru la ada senyuman nda berapa mau ikhlas kelihatan di wajah si Reena nie. "naik kereta saya la ah.." bha suda kena offer.. lagi la si Annie nie suka.. jimat sikit pemakaian minyak saya kalau begini hari-hari.. yahoooo..
         "oh... ok bha... dari kau seja.. saya ikut ja nie." senyum limpas telinga sudah bha si Annie..  :D

***************************************

        'aik. kaya juga nie urang. bawa makan pigi secret recipe lagi.' terdetik kerisauan sudah di hati si Annie nie.. takut dia kena suruh bayar sendiri.. uhuhhuhuuhhu.. bagi si Reena pula, nda main la makan tempat murah-murah nie. tampat yang mantap-mantap baru la ada umm mau makan. hish.. apa daaaa... telampau menjaga personality. takut jatuh maruah la tu makan di restoran... ish.ish.ish...

         "err... kita makan sini ka?" akhirnya tekeluar juga persoalan tu dari mulut si Annie.
         "eya la bha. nda kan ko mau duduk-duduk seja sini tingu urang makan."
'aik. jawapan kau tu. mau penumbuk ka? saya ingat kau mau bekawan sama saya. huh. begini perangai??? sori naik lori ja la ging.' bha mengata sudah si Annie dalam diam. tapi tu kaki ikut juga masuk pigi dalam tu secret recipe.

time pesan makanan si Reena nda la bagi peluang si Annie nie pilih sendiri. dia seja yang kasi pesan satu kali...
         'oii ngok ngek ko pikir saya nda tau apa-apa ka pasal makanan di sini? ko ingat saya nie kuno sangat ka?   heysshh... bencinya saya.. nda pa... ada ubi ada batas.. hari-hari saya balas.. huh' meradang ka Annie?? haha.. marah pun dalam diam jak la. takut dia nanti kena suruh bayar semua yang kena pesan tadi... boleh tahan juga kuat makan si Reena nie. banyak betul makanan dia pesan.

masing-masing sibuk makan... tiada sudah sebarang bicara yang tekeluar. senyap sepi menikmati makanan yang enak. wuhuuu..
          "ehem... actually saya mau tanya kau something bha nie.." nampaknya si Reena sudah memecahkan kesunyian yang melanda sebentar tadi.
          "ahhh?? eya?? kenapa pula saya??" banyak soalan la pula si Annie nie. kau yang bertuah bha. macam mana jugak. haha. ok... teda jawapan dari cik mulia Reena.
          "urmmm.. kalau kau kena kasi break bha. apa perasaan kau?" tekejut si Annie.. owh... patut pun dia punya mata bengkak kalah-kalah mata panda nie hari.. kes kena kasi break pula.. huh?? means... ole si antu momok la nie kan....
           "break??? ummm.. sedih??" buli-buli ko tanya balik Annie. apa punya urang la kau nie. macam mau nangis sudah muka si Reena nie.. panik seketika si Annie.
           " urm... siou2... actually saya nda tau macam mana mau cakap... saya nie teda pengalaman kena kasi break.. tapi mengikut pengetahuan saya... mesti la bha sedih kan... kalau urang yang kasi break kau tu urang yang kau suka la. tapi kalau nda. mesti la ko no feeling...." teberenti sekijap si Annie becakap... mula suda keluar air mata si Reena nie.. alamak! mati la katak. sensitip pula nie urang... "itu yang saya tingu di tv la... heeeee..." pelan-pelan dia sambung percakapan dia yang terbantut sebentar tadi sambil sambung makan..

           haiyaaaa... tiada keseriusan bha kan dalam bicara si Annie nie...ish.ish.. nasib si Reena la.
dalam si Annie tersengih-sengih tu, tiba-tiba ada urang langar kerusi dia.        
             "OMG!!!! what the chickin man." uih. ikut keadaan juga pula si Annie melatah nie.. kalo di tempat yang wastern melatah dia pun urang putih punya stail jugak. hihih
             "Woi! kau lagi??? kau nie kan mimang dasar antu momok owh... mana saya pigi mesti ada kau." rupanya si Andy yang langgar kerusi dia. nda juga dia marah kalau si Andy nie say sorry lagi sama dia. nie nda.. men blah seja begitu.
          si Andy nie pula berabis memerah otak dia... siapa nie ah????
              "oiii!!! kau??? tukang cuci tandas?? makan di sini??" oii bikin sakit hati kau nie bro.. bahasa nda berlapik. sesedap hati kau jak main terjah ah... si Andy nie pun satu... lembap betul.. sda pun dia nda ingat sama si Annie.. si Annie yang cantik bergaya pakai heels pink dia tu pun bole-bole dia ingat tukang cuci tandas sebenar.
               "eh... sori sikit la bro.. kau langgar-langgar kerusi urang. nda pandai minta maaf lagi tu.. men blah jak kau sana. at least say.. 'sorry miss' gitu kah...nda gentlemen la kau ni bro. shame on you la." aik. hairan si Andy. kenapa nie tukang cuci tandas pandai speaking?    
               "weiyh! kau tu yang nda pandai duduk bagus-bagus. kerusi pun miring-miring."
               "aik apa pula kau mau kasi salah saya. kau tu tiba-tiba melanggar. macam teda mata seja. nda pandai guna betul-betul mata yang catik tu." oooppss... Annie... kau tepuji dia tanpa kau sedari okay.. haha

diorang nie kan.. mimang la. pantang bejumpa. sampai si Reena yang terlowong melihat drama di depan mata pun durang nda perasan sudah. orang-orang yang dalam tu secret recipe pun semua meningu tempat durang seja.. tidak lama selepas itu.. mereka pun mula menyedari akan hakikat sebenar... eseh.. terus si Andy nie tarik tangan si Annie bawa keluar dari tu secret recipe..
               "woi!! haram bha pegang-pegang tangan urang. suda pun sakit.. oii cepat la kasi lepas!" membebel suda nie urang.. berabis dia tarik-tarik tangan dia dari pegangan si Andy yang kuat tuh... mau putus jak dia rasa pergelangan tangan dia... "MISTER ANDY!!!!" teberenti terus si Andy. bukan sebab teriakan si Annie yang kalah tarzan tu.. tapi....
               "macam mana kau tau nama saya nie?? kau pun peminat saya ka nie?? patut pun kau selalu ada di tempat yang saya pigi ow kan... owh... baru saya tau..."
               "woi incik.. jangan perasan lebih-lebih okay. kau punya ingatan jak tu yang lembik macam sotong!!" si Annie nie pun tarik tangan dia kuat-kuat dari genggaman si Andy.. fuhh.. nasib baik telepas.. laju-laju si Annie bejalan. mau tahan tu teksi... apa lagi. melayang juga duit bayar tambang teksi.. huhuuhhuhu... sedih nampaknya si Annie nie.. haha  

tapi belum sempat pun kaki kanan si Annie masuk dalam tu teksi... ada urang pigi tarik tangan dia.
dalam hati si Annie... 'hish.. ne urang lagi.'
                 "pacik. siou pacik, bini saya nie merajuk bha sama saya.. biar saya jak bawa dia balik ah.." sambil senyum-senyum si Andy kasitau tu pacik yang pandu teksi. si Annie nie pulak... kalau boleh tekeluar suda biji mata dia. :D
                  "ala nak. biasa la tu. asam garam berumah tangga. bini merajuk. laki pujuk. eseh. bha bagus-bagus kamu nak.. semoga kekal ke anak cucu."
                  " ya pacik.. insyallah.. amin..." senyum lebar sudah si Andy nie. berjaya sudah dia punya plan mau mengasi tambah kemarahan si Annie. sambil tangan dia dengan selamba tepuk-tepuk bahu si Annie.

boleh kamurang teka macam mana tahap kemarahan si Annie nie?? hahahahhahaah... habis la juga si Andy nie.. sebaik ja tu teksi begerak. dengan sekuat hati si Annie tolak si Andy. sampai dia tedorong pigi belakang.
                "Woi kuya bangkau!! kenapa bha kau nie?? suka betul cari gaduh!! hish benci saya." sambil kasi betul-betul tudung dia yang senget ole angin dengan geram.. terus dia jalan... malas mau gaduh dengan si Andy nie. bikin sakit jiwa. belum lagi lima langkah dia bejalan sudah si Andy pigi tarik bahu dia. tapi dengan kemahiran yang dia selalu belajar time di kampung waktu main bola. fuhh. dia tolak si Andy dan tidak lama selepas itu.. menyusul kasut warna pink melayang pigi tempat si Andy. ngam-ngam tekena di batang hidung dia.
               "Adddoooooiiii!!!"
               "kau ingat nie ah antu momok!! jangan lagi kau kacau saya! satu kali kau kacau saya! mmmmm. mati la kau!" dia sebut tu 'mmmmmmm' sambil buat simbol kena kerat leher.. :O si Andy nie pula tediam sudah. nda tau mau buat apa.... tapi dalam hati...
                'uiyoooooo... buli tahan ganas owh nie purumpuan." dengan perasaan yang sangat la ketagih mau teriak ala-ala tarzan.. si Annie pun terus kasi tinggal si Andy saturang2 di tepi jalan tu.
               "huh! biar la kau sana. sepa suruh bikin panas!" one thing si Annie telupa... dia tetinggal tu kasut yang sebelah kanan di tempat si Andy. apa boleh buat la. sekali dia perasan time ada urang tua nie tingu-tingu seja dia. mula-mula tu dia buat nda peduli jak.. tapi dia rasa macam kaki dia sebelah tu pendek... hahahhahaahha!!!! malas sudah dia mau pusing balik. gara-gara si Andy yang bikin panas tu sanggup dia kasi tinggal tu kasut pebret dia..

dengan itu... tercatat lah dalam sejarah si Annie.. dia pulang pigi office pastu pigi rumah.. dengan memakai kasut sebelah kiri seja. malas sudah dia mau singgah di kedai.. hilang semua mood dia ole si Andy.. tapi.... kamu mau tau??? tanpa diorang sedari... semua drama yang terjadi antara durang dua tu telah menjadi totonan si Reena... tanpa berkelip-kelip mata memandang... wuuuuuuuu... :O






okay... akhirnya siap.. penat sy memikir segala idea... huhuhhuhu... malam nie mau tidur awal. yahuuuuuuuu... penat suda sy menulis ne dari kmarin... kih3... leave ur cmment ah... sorry ja kalo ada salah eja.. n sory cerita yg ne nda best... sgt teda idea.. n byk mencarut.. ssungguhnya sy murid baru belajar.. hihi :D


             



           
   

Thursday, 12 April 2012

tips kasi hilang jerawat! w/o using any product ;)

JERAWAT????
oh jerawaaaatttt!!!
OMG! OMG!

HAHAHAHHAHA!!!
berikutan adalah peristiwa apabila seseorang yang normal telah ditumbuhi jerawat 
pada muka-muka mereka yang boleh tahan la mulus...
eiseymen.. eyaka mulus??
mulus la sangat~ :p

secara am nya..
tiada la orang yang nda risau kalau banyak jerawat bagang-bagang(besar2)
tumbuh di muka kamurang.
KAN????
hilang seri wajah gua siot..
kuikuikui =..="


okay... here the tips..
mudah seja bha... follow la if u want to.. :)


begini la expresi orang yang kena penyakit jerawat. haha xD



Minum Banyak Air
minum banyak2 air nie banyak kebaikan dia tau.. and salah satu dia bikin kasi hilang jerawat juga.
HOW??
sebab air nie berkesan untuk membuang toksin berbahaya dalam
badan kita.
kalau boleh dalam satu hari tu kamu minum at least 8 gelas air.. 
kasi penuh ah.. bukan setengah gelas ja kau kasi.
owh satu lagi.. pastikan tu air putih yang kena masak. 
kalau kau minum air sarsi mana la berkesan bha.. :P

Bawang Putih 
bawang putih pula kau kasi hancur dulu. baru kasi lumur di muka kau yang ada jerawat tu.
pedih???pedas??
eya mimang la bha pedih. bawang putih bha tu. tahan seja la. nda remaja la nda tahan pedih2 nie.
hahahahhaahha!! ok bawang putih nie membantu kasi kecut tu jerawat. kalau kau
 buat macam nie secara consistent.. InsyaAllah jerawat akan hilang. sebab dia membantu membersihkan sama melindungi liang-liang muka kita dari jangkitan bakteria... :)

Jaga Pemakanan
pemakanan kita sangat mempengaruhi kulit kita untuk ditumbuhi jerawats!!
elakkan diri anda-anda semua daripada makanan yang mengandungi kandungan minyak, gula and also lemak yang tinggi! understood???
ok good.. so kamu makan la sayur-sayuran. buah-buah. sama daging yang nda berlemak..
macam tu tuna sama dada ayam..
huhh?? breast ayam??
Oii jangan gila okay!!! HAHAHAHHAHA .. :P

Aspirin (Ubat Demam)
yang nie tips untuk kasi kurang kemerahan sama kasi kecut jerawat yang baru tumbuh.
cara dia.. kasi hancur tu aspirin(panadol adalah disyorkan) pastu kasi lembab dia guna sikit air.
then kamu sapu la di muka kamu yang ada jerawat. kasi biar seja untuk beberapa minit.
then bilas guna air bersih.. nda kan la ko mau guna air kotor kan. tambah la byk jerawats ko tu.. haha :D ok kamu ulang ne prosedur sampai jerawat mengecut dan hilang.

Ubat Gigi
tips nie macam banyak suda urang yang tau kan.
ok la.. sebelum tidur taru tu ubat gigi di jerawat. biar dia kering sampai bisuk pagi. baru bilas muka kau. sebab ubat gigi nie membantu kasi kering tu jerawat kamurang and also membantu menyerap minyak pada wajah anda... :)

Minyak Zaitun

cara nie pula sudah diamalkan dari zaman nenek moyang lagi. turun temurun la nie.
and ramai yang cakap cara nie berkesan.
ok cara dia...
campurkan satu sudu besar minyak zaitun dgn 4 sudu garam,
kacau sebatian untuk beberapa minit, sapu pada bahagian wajah kamurang yang ditumbuhi jerawat,
biarkan seketika, kemudian bilas wajah dengan menggunakan 
sabun pencuci muka. :)

ok dats all...
adios amigoss!!
hope this entry will help you.. :)



ko percaya cinta munyit ka? 2

"oooiiiii!!!!!! bangun! bangun! cepat la ko besiap... jam 8 suda ne" si Amy ne meradang suda sama si Annie yang nda pandai mau bangun..
    "astagaaa!!!! ne unta nda mau pigi kerja ka ne? Annie bagun la ko bha. gila la sy ne gara-gara mau kasi bangun ko seja. hish!!!!"
dalam ketidakpuasan hati si Amy pun ambik tu jam loceng.. kasi bunyi. terus kasi taru dekat telinga si Annie.
    "KRRRRIINGGGGGGG!!!!!!!!"
"ai mama itik tarabang tinggi!!"
"HAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHAHHA!!!!kotoh! sepa suruh nda pandai bangun."
sampai melatah bha si Annie oleh si Amy ne... pastu dia pigi kasi ketawa lagi berabis. haha. kejam la pula si Amy nie.
     "oiiii ko mau saya mati tekejut ka ah???kurang asam punya kawan. begini la kau. nanti time ko susah ko cari saya juga tuh. huh!"
dengan muka sedih si Annie ambil tuala dia terus mau pigi mandi. haha. merajuk la tu...
      "eleh... mcm anak kerbau. tiada kaitan bha apa yang ko cakap tu. hahahahha!!"
      "nda pa la... begitu la kawan.."
      "ala bucuk2.. jangan la merajuk. cuba kau tengok tu jam.. ko rasa ada lagi time ko mau merajuk ka??"
dengan muka bosan si Annie pun toleh pigi arah tu jam.
"ALAMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAKKK!!!!!!! kenapa tu jam ko rusak tu?? ko nda ganti betri dia ka? haish!!"
terkocoh-kocoh terus si Annie ne lari pigi mandi sampai telanggar tu meja solek. hahahah. siapa suruh nda pandai bangun awal..

*************************************************

POOOOOOON!!! POOOOOOONNN!!
si Annie nie menggelabah suda sambil ketuk-ketuk stereng kereta. sambil tekan tu hon kereta nda berenti. sambil tu mata nda abis-abis tingu jam di dashboard.
      "haish! nie la yang saya nda suka nie. jam lagi."
hoi nenek kebayan! siapa suruh pula kau bangun lambat?? tiba-tiba la pula ada suara asing pigi menyampuk.
'eh.. eya kan... baru saya sedar.. pasrah jak la..' padahal.. hakikat sebenar.. "HUARGHHHHHHHH!!!" mau nangis suda takut kena marah ole bos sebab lambat datang pigi office. kuikuikui.

     "woi!!! Annie! kenapa kau datang lambat ne hari?"
alamak! baru ja si Annie mau duduk suda kena sound ole si bos.. ingat kan dia nda nampak.. rupanya... dari awal lagi bos dia ne tunggu depan pintu. mau tingu sendiri pekerja-pekerja dia yang datang lambat.
     "hesy. ne hari la pulak dia rajin ceking. huh!" dengan langkah yang longlai si Annie pun pigi tempat bos dia.
"hai bos.. apa kabar ne hari??" sambil tersengih-sengih + muka seposen dia tanya kabar bos dia. punyalah~ haha. nda tau malu betul bha si Annie nie.

************************************

'huaaaaaaarrrrghhhhh!!!!' dalam hati dia teriak-teriak sudah sebab kena suruh cuci tandas.
      "kau nie kan bos, saya datang pigi kerja lawa-lawa sudah.. buli-buli ko denda saya cuci nie toilet! huhh!!" malangnya nasib ko nie hari.. sudah pun bangun lambat. jam lagi di tengah jalan. pastu sampai jak di office sudah kena sound oleh bos dia. sambil berus-berus tu lantai, si Annie pun buat lontaran suara dia yang nda berapa mau merdu tu.

          aku ini wanita biasa
     bisa sakit luka karena cinta
          dingin sepi.........

"DUSSSHHHH!!!!!"

belum lagi sempat si Annie habis kasi sumbang suara dia tiba-tiba ada orang tolak tu pintu tandas dari luar. Alamak!!! ada lelaki masuk tandas. sikit lagi si Annie humban tu berus lantai pigi tempat tu lelaki. tapi nda jadi setelah dia mula memahami apa yang sedang berlaku. kuikuikui =..="
          'owhhhh... begaduh rupanya.. sampai kejar-kejar girlpren dia masuk tandas. huh! bagus laitu lelaki, masuk lagi tandas perempuan. where is your manner boy??' dalam hati si Annie nie membebel sudah. cakap kuat-kuat?? takut la bha juga.. nanti dia tumbuk saya?? neaaa... hilang la gigi saya nie.. seri muka pun lari.
         "ADOOOIIII!!! sakit bha!!! kalau eya pun mau kejar cewek nda payah la langar-langar urang."
ok. nie kali si Annie hilang sabar sudah. dengan hati yang menahan perasaan yang mau makan orang seja, si Annie pungut tu berus yg tejatuh time dia kena langgar.
         "huhhhhh???? kau???? apa kau buat sini nie antu momok??" punya la dia tekejut. rupanya lelaki nie si Andy. yang dia jumpa semalam.
         "Woi perempuan! boleh ka kau jangan bising. sakit tau telinga saya nie dengar suara kau! kalau tukang cuci tandas tu. tukang cuci tandas la bha!! jangan menyibuk hal urang!" dengan selamba si Andy langgar ja bahu si Annie. terus dia pigi ketuk-ketuk pintu salah satu toilet room yang ada dalam tandas tu.. tempat cewek dia merajuk kono macam taik ayam.
         "sayang.. sayang... dengar dulu bha apa saya mau cakap nie.. jgn lu kau marah2 sama saya. saya sayang kau nie. betul-betul."
       
         "huh! sayang.sayang. pigi mati la sama sayang ko tu sana. nanti kalo suda mati senang saya kasi flash kamu dua situ lubang tandas!" wah. pedas penangan dari si Annie nie. macam mana juga bha. tahap kesabaran si Annie suda maxima ole perangai nie urang2 yang buat kecoh di dalam tandas dia.. dia??? hahaah si Annie nie baru sekejap kasi bersih tandas sudah merasa diri itu empunya tandas la pulak.

ooooppssss. si Andy yang boleh tahan panas baran nie pun merah sudah muka dia menahan marah sama si Annie. berenti sudah dia ketuk-ketuk tu toilet. pelahan-lahan dia pusing kepala dia tingu tempat si Annie.
       "WOOOiiiii!!!! cakap biar baik sikit ah! kau pikir kau hebat kah?"
       "Oiii antu momok yang nda sedar diri bida! buruk! macam taik unta! bagus kau keluar dari nie toilet. kah kau mau tukar jantina nie?? boring sudah kau jadi lelaki?" buku bertemu ruas. bha ngam lah kamu dua nie kena kasi jodoh. Annie dan Andy. waaahhh. pasangan yang secocok kan para pembaca?? hewhewhew... bagus kalau bahagia. silap-silap perang tiap hari kalau durang nie kawin betul-betul.

       sementera si Annie membebel si Andy ne nda dapat tahan sudah kemarahan dia. dia pigi sudah di dekat si Annie. si Annie nie pun apa lagi. tunjuk kuat la. sama-sama keras kepala kan. apa boleh buat la. begaduh la kamu nie.
       "Eiii perempuan..." sambil jari telunjuk dia kasi tunjuk-tunjuk tempat si Annie. stail orang manas tu la bha kono. "kau nie gilak ka? ada saya kacau kau? yang kau membebel macam puntianak hilang cucu tu kenapa??"
       "Apa??? ah??? apa??" si Annie nie pun nda tahan sabar suda. sampai becakap pun kasi langut-langut kepala. macam gaya samseng pun ada. " jadi sekarangg nie kau mau kasi salah saya la pulak?? sudah kau tu yang tiba-tiba masuk tandas perempuan. pastu buat kecoh lagi.  "Hish! nasib tiada orang lain ow dalam nie tandas tym awal-awal pagi macam nie."
       "Arghhhhhh!!!"
belum lagi si Andy sempat balas apa yang si Annie cakap. tiba-tiba ada dua orang staf masuk pigi tu toilet. terus si Andy sama si Annie tediam sekejap. dua-dua tingu pigi tempat dua orang staf perempuan yang baru masuk tadi. si Andy nie pun sedar suda dari lamunan panjang yang dia cipta sendiri. perlahan-lahan dia melangkah keluar dari tu toilet. tapi nda lama lepas tu dia masuk balik.
      "Woi perempuan! jangan ingat kau menang ah! ko tingu seja apa yang saya buat sama kau nanti!" ugut si Andy nie.
      "Ya~~~~ WATEVER!!! nanti saya tingu juga kau. tiada masalah tu setakat main tingu-tingu. nda juga saya takut kena makan ole kau!" bluekkk. :p haiyaaa. sempat lagi si Annie nie main jelir-jelir lidah sama si Andy antu momok dia tu. ish.ish.ish. :D

Disebabkan si Annie sibuk meneruskan kerja dia. girlpren si antu momok keluar pun dia nda sedar sudah.
       "Ehem..ehem..urmm.. thanks ah.. ko sudah berjaya kasi keluar dia dari nie toilet."
       "Ai anak itik tebirak!" punyala bida perangai melatah si Annie nie. nda pandai hilang-hilang. nama jak kerja di office.. haiyaaa.. tesenyum-senyum kambing suda girlfren si antu momok nie. hish. malu siot beb gua. nasib tiada orang lain..
         "Eh, teda apa-apa juga bha tu." sambil tersengih-sengih dia urut-urut dada dia. tekejut la bha tadi tu sampai melatah.
         "Siou kasi tekejut kau seja. BTW nama saya Reena." dia pun kasi hulur tangan mau salam si Annie.
         "Eh, nda payah la salam-salam kotor nie tangan saya. NSP Annie." huh mau sangat kau kan kasi singkat-singkat bahasa. bha saya layan kau nie. hihiihihii. bingung-bingung sudah muka girlfren si antu momok nie... eh silap, si Reena pula nama dia nie. "NSP?? apa tuh??" kan.. betanya sudah dia.
       
        "Ai sori saya ingat kau paham bahasa singkat-singkat nie.. maksud dia.. N-nama S-saya P-pula.. heheheheh." ada yang mau kena penumbuk juga si Annie nie. boleh-boleh dia buat lawak peringkat antarabangsa di dalam toilet.
        "Owh..... =.="... huhuhu" hilang terus kata-kata si Reena nie ole si Annie. HAHA! "urmm.. lama suda kau kerja sini??"
        "Ah?? owh... actually saya kerja di department penjualan. sana tingkat tiga.."
        "Aik?? jadi kenapa kau cuci nie tandas??"
        "alaaa... biasala bos saya tuh.. garang kalah-kalah bini singa. saya datang lambat seja pun dia mau denda. first time pun nie saya datang lambat."
        "Hahahahaha...  kau nie lucu la. bha saya kerja di tingkat nie.. nanti kalau kau free boleh la kita lunch sama-sama." wah... nampaknya mereka sudah mula berkawan.
        "Ok bha. boleh juga tu.. nanti kau call seja number saya. nah." si Annie pun bagi kad dia sama si Reena.


*************************************************


          Satu minggu sudah berlalu sejak peristiwa dia pigi terjah toilet perempuan. satu minggu suda juga girlfren dia si Reena merajuk sama dia. sms nda. call pun nda. melawat pigi office dia lagi lah. padahal sebelum nie si Reena la muka malar selalu pigi pejabat dia. melawat konon. tapi yang paling menghairankan dia.. muka yang selalu muncul dalam kepala dia muka tu tukang cuci tandas.
     
         "IIIeeewww.. nda kan la bha saya jatuh cinta sama tukang cuci tandas..nda boleh. nda boleh." sambil geleng-geleng kepala sudah dia nie.. "tapi.... muka dia bha... macam saya pernah nampak.. tapi di mana ah?? saya nda ingat owh... berabis sudah saya memerah memori di kepala nie supaya ingat sama muka dia.. tapi nda juga dapat."

Tokk.tokkk.tokk.. hilang terus lamunan dia lepas dengar pintu kena ketuk.
        "Yupp. masuk." bilang si Andy
        "urmm sori bos, kau sibuk ka? parents kau mau jumpa. diorang tunggu di luar."
Alamak! parents?? datang??
tebediri terus si Andy dengar. tekejut la bha tiba-tiba parents dia buat lawatan pula. ada apa nie ah?? risau sudah dia.
        "Owhh... bha2 suruh durang masuk."
        "ok bosss!"nasib secretary si Andy nie sporting sikit. nda la banyak tanya perubahan muka dia. haiyaa. tiada maknanya. bagi si kak Maryam nie "mau kena pecat ka?? menyibuk seja hal orang." haha. begitu la al kisahnya..


    
                       

bersambung lagi... (^..^)v actually idea kering kontang bha nie.. yg department2 tu sy merambang ja tu.. nda juga sy tau apa benda tu.. hahahha :P ok enjoy reading :)




how to remove ur timeline????






salam semuaaaa....... today saya mau share about removing your timeline..

WAAAAAAAAAAAAAHHHHHH!!!!!!
semua orang excited kan..
kuikuikui...... =..=" 
yang benci sama timeline tu kan... nda payah la susah2 kamurang buat fb baru..

sebab sudah ditemui cara yang lebih afdhal..
HAHHAHAHAHAHHA!!
mesti banyak yang nda suka timeline nie kan.
kenapa ahh???

tepuk dada tanya selera la..
smua orang ada sebab sendiri kenpa nda suka timeline...

actually saya nda pernah try lagi lah..
sebab mcm ok seja tu timeline...
muahahahhaahahha..
nanti la kalo saya boring baru saya tukar...

tapi ada yang cakap kita seja yang nampak perubahan fb kita tu.
orang lain nampak timeline masih...
nda pa la bha kan...
kalo kamu mmg nda suka fb kamu dlm versi timeline
tukar ja bha... walaupun ko seja yg nampak perubahan dia..

asal mata ko tu sedap memandang
kuikuikui...
ini untuk orang yang serabut kepala tingu timeline la..

sebab saya tingu ramai org2 yang post d wall facebook ckp nda suka timeline..
so untuk memudahkan..
i'm sharing this for u....
huahahhahahah

hewhewhew...
ok la malas mau mencarut panjang2...
kalo betul2 mau kasi remove kamu punya timeline

kalau tiba2 kamurang tukar laptop..
install balik ja la.... huahahahha... nda juga bha tu susah betul! :p

ok lah u allz...
semoga entry kali ne bermanfaat untuk kamurang ah..
semoga berjaya!
gud lak!
hwaiting!
chayok2!

and the last one...
adios amigos bebeh!!
peace yo! (^^)v
hewhewhew
assalamualaikum ya!!!

Tuesday, 3 April 2012

ko percaya cinta munyit ka? 1


    mlm tu si Annie pg jln2 ctu tepi pantai. huyooo... best pula angin d cne ne kn.. baru sy tau ow.. tym mlm2 ne la best angin dy.. sepoi2 bhsa ja.. sambil tgn kasi buka mcm layang2 mau terbang. dia pn menikmati la tu angin...
   "krek.krek.krek.krek"
   'eh.. mcm bunyi daun kering yg kena pijak la..' tp ckp dlm hati ja la.. mau mampus ka mnatau ada penculik mlm2 gne ne... sda pn sy ne satu urg ja cne... haish.. menyesal pula jln satu urg..
alamak ne yg bikin sy seram2 kuku ne.. aik, ada suara org batuk2 la.. uhuhuhuu takut nie..
   "AAARRGGGHHHHH!!!"
   "AAARRGGGHHHHH!!!"
eh nenek moyang! tekejut sy ow.. sambil urut dada guna tgn.. sy tepikir juga.. knp hantu dy ne ensom ah?? mesti bunian ne...
   "woi perempuan apa ko buat cne mlm2 ah??"
ish main teriak2 ja. sy tekejut okay. nt kalo terbang jantung sy ne ko juga yg pingsan cne. haish. ne lelaki kn mau juga panggil perempuan mcm la sy teda nama bha.. eh... belum pula sy kctau. ekekekke...
    "ehem. ehem.. nama sy Annie.."
    "ada ka sy tanya nama ko ah?"
    "mimang la bha teda tp sy nda suka ko panggil2 sy perempuan. mcm la sy teda nama."
    "ish ko ne mcm puntianak ja membebel-bebel."
alamak! dia ckp puntianak ka tadi? bukan nda ble sebut ka tu tym mlm? dy ne cari pasal ja ow. kalo kono tiba2 dtg tu barang. neaaa... sy kasi tinggal ja ko tu satu urg cne. biar ko kena mkn. ahahhahaha
     "AAHAHAHAHAHAHA!!"
     "woi! ketawa2 lagi. buat apa ko ketawa sana?"
eh... sy ketawa dlm hati ja pn tu.. tekeluar ka pula?.. ehehehhe nasib ko la lelaki kena ketawa ole sy mlm nie..
      "suka ati sy la mau ketawa. ini senaman muka tau.  supaya muka nampak baby face ja selalu."
sambil senyum2 sy kasi explain la sm ne lelaki.. aik. belum pula sy tau nama dy ne.. atau teda nama dy ne..
hek eleh ne lelaki main miring2 mulut la pula. mesti dia jeles ne muka sy kiut.
       "woi lelaki apa miring2 mulut ah? nda puas ati ka?"
       "memandai ja ko lelaki2 sana. nama sy Andy okay."
       "owh... sy ingat ko teda nama suda.."
       "ah? apa ko ckp? ko ingat sy nda dengar ka?"
       "ingat? ingat apa? sy nda ingat apa2 nie.."
huh! puas ati sy kasi kena ne lelaki perasan bagus ow.. mcm korintut manuk ja. malas sy layan. bagus sy balik ow. sy pn jln la mau p kereta. tiba2 dia p tarik tangan sy. punya la sakit. sy pn tarik balik. terus kami main tarik2 tgn ja utk beberapa saat. wakakakak.
        "woi Andy perasan bagus. buat apa ko tarik2 tgn sy ne? sy mau balik okay."
eh ne org senyum2 pula.. suda pn tym mlm2 gini ne.. nt dy tarik sy p ctu semak2.. ish nda mau. nda mau.. mama, papa tolong sy. uhuhuhuhu.
        "ko mau balik suda ka syg? kasi kawan dulu sy bha kejap. awal lagi ne. baru jam 7.30" sambil tingu jam. si Andy ne pn duduk. terus dia tarik tgn si Annie suru ikut dia duduk. terus si Annie teduduk la bha... itu pn mau kctau ka.. kamu nie... isk3
'ish. sinting ka gila ne org nie. tadi teriak2 org. sekarang punya la trip bagus senyum2 sm urg. terus syg2 lagi. minta kawan lagi tu. mesti ko takut ne kn lelaki. owh.. sy tau tu.nda payah la ko cover2 lg.' tapi dlm hati ja la si Annie ne ckp... takut juga pula dia ne sm si Andy.. mesti la bha takut si Annie ne kn perempuan. kalo lawan sama si Andy tu apa la juga. mesti la si Andy yg menang. :D
tapi nda lma lepas tu si Annie ne pn bediri suda. belum sempat dia kasi langkah satu kaki mau jalan suda kena tarik balik tgn dia.
        "woi ko mau pigi mana nie? kan sy suru ko kasi kwn sy cne!"
        "ish. buat apa juga sy buang masa sm ko d sini. perut sy bebunyi suda ne lapar. sy mau pulang." si Annie ne pn tarik tgn dia kuat2. huh, nasib telepas. nda juga pula kuat betul si Andy nie.. haha
si Annie ne pn jalan la laju2. takut si Andy p kejar dia.. sampai dlm kereta si Annie ne pg tingu2 d luar kalo ada si Andy. aik. risau ka? :P 'eleh buat apa mo risau. sy takut dia p ikut sy ja.'
  begitu la si Annie punya pikiran... apa2 ja la.. padahal.. mcm ada suda tu kn suka sikit2.. akakakkaka
**************************************************
        "PON.PON.PON.PON"
alaaaa. si Annie ne pemalas betul mau turun buka pagar. mau juga kacau kawan dia yg sedang siok2 tingu tv sambil mkn keropok d dlm ruma tu.
         "PON.PON."
         "woi taik unta. ko ne pemalas betul la. mau juga suru2 org. bising lagi tu. nt tebangun semua org d taman nie. ko mau kasi tidur balik ka? haish. bikin malas tul ne kwn satu urg nie. kacau ja."
Ahhahhhaha. begitu la si Amy tu.. bising2 pn mulut dia.. tetap juga dia pg tolong. suda pn kwn kn. apa ble buat la. best fren lg tu.. tapi sia2 ja pn si Amy ne membebel. bukannya si Annie tu dengar. suda pn nma dia tutup tingkap. mcm mna mau dgr kan. haha nasib ko la Amy dpt kwn mcm si Annie nie..
          "hye Amy. apa kabar ko ari ne my best fren??"
          "best fren. best fren. boleh ka ko buka pagar sendiri lain kali. excercise juga kn turun dr kereta. drpd ko bising2 sana nt smua org tebangun."
          "awal lagi bha.. belum lagi org tidur tu."
si Amy ne pn mula la senget-benget mulut dia tu mengejek si Annie. kalo dy jwb pn msti kalah punya la. sebab si Annie tu bukan main byk lg jawapan dia kasi simpan.
          "bha kawan. apa ko masak ne ari? sy lapar suda ne. bekencorong suda dr td." si Annie terus pg dapur p treasure hunt tu makanan.
          "ko pigi la kurik2 mknan d dapur tu kalo masi ada yg ble kena mkn."
si Annie pn buka la tudung saji...
          "AH???? ini ja ko masak Amy?? mana suda yg sedap2 nie??"
ish. apa punya kawan la. buli2 dia taru tu megi satu pek dlm ne tudung saji. suda pn si Annie ne lapar gila. jumpa lagi lelaki gila tadi di pantai... hmmm.. tepaksa makan megi ja la ko mlm ne Annie..
         "megi pn megi la. yg penting sy lapar tahap babun tua suda ne skrg."

TO BE CONTINUED........ HEHE :D ;D

novel versi sabahan

helo u allz.... seperti yg sy cakap d sini kan... sy mau tulis novel d blog sy yg kiut-miut ne.. huahahahahahhaha...

tapi kan ne novel versi sabahan ah... hihi...
AND
also hak cipta terpelihara azzie roynie.. idea dr kpala otak sy sndiri ne...
so jgn copy paste okay!!!

pastu ne crita sy teda kaitan sma urg lain ah... kalo ada yg sama tu kebetulan ja tu... jgn sembarangan cakap sy ne mau mengata ko... :D 
okay??? (*_^)v ..peace..

enjoy reading....  n kalo ada komen2 yg ble menjulang semangat sy tu... silakan... tp jgn ko mengutuk sana... hahah :p