Thursday, 12 April 2012

ko percaya cinta munyit ka? 2

"oooiiiii!!!!!! bangun! bangun! cepat la ko besiap... jam 8 suda ne" si Amy ne meradang suda sama si Annie yang nda pandai mau bangun..
    "astagaaa!!!! ne unta nda mau pigi kerja ka ne? Annie bagun la ko bha. gila la sy ne gara-gara mau kasi bangun ko seja. hish!!!!"
dalam ketidakpuasan hati si Amy pun ambik tu jam loceng.. kasi bunyi. terus kasi taru dekat telinga si Annie.
    "KRRRRIINGGGGGGG!!!!!!!!"
"ai mama itik tarabang tinggi!!"
"HAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHAHHA!!!!kotoh! sepa suruh nda pandai bangun."
sampai melatah bha si Annie oleh si Amy ne... pastu dia pigi kasi ketawa lagi berabis. haha. kejam la pula si Amy nie.
     "oiiii ko mau saya mati tekejut ka ah???kurang asam punya kawan. begini la kau. nanti time ko susah ko cari saya juga tuh. huh!"
dengan muka sedih si Annie ambil tuala dia terus mau pigi mandi. haha. merajuk la tu...
      "eleh... mcm anak kerbau. tiada kaitan bha apa yang ko cakap tu. hahahahha!!"
      "nda pa la... begitu la kawan.."
      "ala bucuk2.. jangan la merajuk. cuba kau tengok tu jam.. ko rasa ada lagi time ko mau merajuk ka??"
dengan muka bosan si Annie pun toleh pigi arah tu jam.
"ALAMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAKKK!!!!!!! kenapa tu jam ko rusak tu?? ko nda ganti betri dia ka? haish!!"
terkocoh-kocoh terus si Annie ne lari pigi mandi sampai telanggar tu meja solek. hahahah. siapa suruh nda pandai bangun awal..

*************************************************

POOOOOOON!!! POOOOOOONNN!!
si Annie nie menggelabah suda sambil ketuk-ketuk stereng kereta. sambil tekan tu hon kereta nda berenti. sambil tu mata nda abis-abis tingu jam di dashboard.
      "haish! nie la yang saya nda suka nie. jam lagi."
hoi nenek kebayan! siapa suruh pula kau bangun lambat?? tiba-tiba la pula ada suara asing pigi menyampuk.
'eh.. eya kan... baru saya sedar.. pasrah jak la..' padahal.. hakikat sebenar.. "HUARGHHHHHHHH!!!" mau nangis suda takut kena marah ole bos sebab lambat datang pigi office. kuikuikui.

     "woi!!! Annie! kenapa kau datang lambat ne hari?"
alamak! baru ja si Annie mau duduk suda kena sound ole si bos.. ingat kan dia nda nampak.. rupanya... dari awal lagi bos dia ne tunggu depan pintu. mau tingu sendiri pekerja-pekerja dia yang datang lambat.
     "hesy. ne hari la pulak dia rajin ceking. huh!" dengan langkah yang longlai si Annie pun pigi tempat bos dia.
"hai bos.. apa kabar ne hari??" sambil tersengih-sengih + muka seposen dia tanya kabar bos dia. punyalah~ haha. nda tau malu betul bha si Annie nie.

************************************

'huaaaaaaarrrrghhhhh!!!!' dalam hati dia teriak-teriak sudah sebab kena suruh cuci tandas.
      "kau nie kan bos, saya datang pigi kerja lawa-lawa sudah.. buli-buli ko denda saya cuci nie toilet! huhh!!" malangnya nasib ko nie hari.. sudah pun bangun lambat. jam lagi di tengah jalan. pastu sampai jak di office sudah kena sound oleh bos dia. sambil berus-berus tu lantai, si Annie pun buat lontaran suara dia yang nda berapa mau merdu tu.

          aku ini wanita biasa
     bisa sakit luka karena cinta
          dingin sepi.........

"DUSSSHHHH!!!!!"

belum lagi sempat si Annie habis kasi sumbang suara dia tiba-tiba ada orang tolak tu pintu tandas dari luar. Alamak!!! ada lelaki masuk tandas. sikit lagi si Annie humban tu berus lantai pigi tempat tu lelaki. tapi nda jadi setelah dia mula memahami apa yang sedang berlaku. kuikuikui =..="
          'owhhhh... begaduh rupanya.. sampai kejar-kejar girlpren dia masuk tandas. huh! bagus laitu lelaki, masuk lagi tandas perempuan. where is your manner boy??' dalam hati si Annie nie membebel sudah. cakap kuat-kuat?? takut la bha juga.. nanti dia tumbuk saya?? neaaa... hilang la gigi saya nie.. seri muka pun lari.
         "ADOOOIIII!!! sakit bha!!! kalau eya pun mau kejar cewek nda payah la langar-langar urang."
ok. nie kali si Annie hilang sabar sudah. dengan hati yang menahan perasaan yang mau makan orang seja, si Annie pungut tu berus yg tejatuh time dia kena langgar.
         "huhhhhh???? kau???? apa kau buat sini nie antu momok??" punya la dia tekejut. rupanya lelaki nie si Andy. yang dia jumpa semalam.
         "Woi perempuan! boleh ka kau jangan bising. sakit tau telinga saya nie dengar suara kau! kalau tukang cuci tandas tu. tukang cuci tandas la bha!! jangan menyibuk hal urang!" dengan selamba si Andy langgar ja bahu si Annie. terus dia pigi ketuk-ketuk pintu salah satu toilet room yang ada dalam tandas tu.. tempat cewek dia merajuk kono macam taik ayam.
         "sayang.. sayang... dengar dulu bha apa saya mau cakap nie.. jgn lu kau marah2 sama saya. saya sayang kau nie. betul-betul."
       
         "huh! sayang.sayang. pigi mati la sama sayang ko tu sana. nanti kalo suda mati senang saya kasi flash kamu dua situ lubang tandas!" wah. pedas penangan dari si Annie nie. macam mana juga bha. tahap kesabaran si Annie suda maxima ole perangai nie urang2 yang buat kecoh di dalam tandas dia.. dia??? hahaah si Annie nie baru sekejap kasi bersih tandas sudah merasa diri itu empunya tandas la pulak.

ooooppssss. si Andy yang boleh tahan panas baran nie pun merah sudah muka dia menahan marah sama si Annie. berenti sudah dia ketuk-ketuk tu toilet. pelahan-lahan dia pusing kepala dia tingu tempat si Annie.
       "WOOOiiiii!!!! cakap biar baik sikit ah! kau pikir kau hebat kah?"
       "Oiii antu momok yang nda sedar diri bida! buruk! macam taik unta! bagus kau keluar dari nie toilet. kah kau mau tukar jantina nie?? boring sudah kau jadi lelaki?" buku bertemu ruas. bha ngam lah kamu dua nie kena kasi jodoh. Annie dan Andy. waaahhh. pasangan yang secocok kan para pembaca?? hewhewhew... bagus kalau bahagia. silap-silap perang tiap hari kalau durang nie kawin betul-betul.

       sementera si Annie membebel si Andy ne nda dapat tahan sudah kemarahan dia. dia pigi sudah di dekat si Annie. si Annie nie pun apa lagi. tunjuk kuat la. sama-sama keras kepala kan. apa boleh buat la. begaduh la kamu nie.
       "Eiii perempuan..." sambil jari telunjuk dia kasi tunjuk-tunjuk tempat si Annie. stail orang manas tu la bha kono. "kau nie gilak ka? ada saya kacau kau? yang kau membebel macam puntianak hilang cucu tu kenapa??"
       "Apa??? ah??? apa??" si Annie nie pun nda tahan sabar suda. sampai becakap pun kasi langut-langut kepala. macam gaya samseng pun ada. " jadi sekarangg nie kau mau kasi salah saya la pulak?? sudah kau tu yang tiba-tiba masuk tandas perempuan. pastu buat kecoh lagi.  "Hish! nasib tiada orang lain ow dalam nie tandas tym awal-awal pagi macam nie."
       "Arghhhhhh!!!"
belum lagi si Andy sempat balas apa yang si Annie cakap. tiba-tiba ada dua orang staf masuk pigi tu toilet. terus si Andy sama si Annie tediam sekejap. dua-dua tingu pigi tempat dua orang staf perempuan yang baru masuk tadi. si Andy nie pun sedar suda dari lamunan panjang yang dia cipta sendiri. perlahan-lahan dia melangkah keluar dari tu toilet. tapi nda lama lepas tu dia masuk balik.
      "Woi perempuan! jangan ingat kau menang ah! ko tingu seja apa yang saya buat sama kau nanti!" ugut si Andy nie.
      "Ya~~~~ WATEVER!!! nanti saya tingu juga kau. tiada masalah tu setakat main tingu-tingu. nda juga saya takut kena makan ole kau!" bluekkk. :p haiyaaa. sempat lagi si Annie nie main jelir-jelir lidah sama si Andy antu momok dia tu. ish.ish.ish. :D

Disebabkan si Annie sibuk meneruskan kerja dia. girlpren si antu momok keluar pun dia nda sedar sudah.
       "Ehem..ehem..urmm.. thanks ah.. ko sudah berjaya kasi keluar dia dari nie toilet."
       "Ai anak itik tebirak!" punyala bida perangai melatah si Annie nie. nda pandai hilang-hilang. nama jak kerja di office.. haiyaaa.. tesenyum-senyum kambing suda girlfren si antu momok nie. hish. malu siot beb gua. nasib tiada orang lain..
         "Eh, teda apa-apa juga bha tu." sambil tersengih-sengih dia urut-urut dada dia. tekejut la bha tadi tu sampai melatah.
         "Siou kasi tekejut kau seja. BTW nama saya Reena." dia pun kasi hulur tangan mau salam si Annie.
         "Eh, nda payah la salam-salam kotor nie tangan saya. NSP Annie." huh mau sangat kau kan kasi singkat-singkat bahasa. bha saya layan kau nie. hihiihihii. bingung-bingung sudah muka girlfren si antu momok nie... eh silap, si Reena pula nama dia nie. "NSP?? apa tuh??" kan.. betanya sudah dia.
       
        "Ai sori saya ingat kau paham bahasa singkat-singkat nie.. maksud dia.. N-nama S-saya P-pula.. heheheheh." ada yang mau kena penumbuk juga si Annie nie. boleh-boleh dia buat lawak peringkat antarabangsa di dalam toilet.
        "Owh..... =.="... huhuhu" hilang terus kata-kata si Reena nie ole si Annie. HAHA! "urmm.. lama suda kau kerja sini??"
        "Ah?? owh... actually saya kerja di department penjualan. sana tingkat tiga.."
        "Aik?? jadi kenapa kau cuci nie tandas??"
        "alaaa... biasala bos saya tuh.. garang kalah-kalah bini singa. saya datang lambat seja pun dia mau denda. first time pun nie saya datang lambat."
        "Hahahahaha...  kau nie lucu la. bha saya kerja di tingkat nie.. nanti kalau kau free boleh la kita lunch sama-sama." wah... nampaknya mereka sudah mula berkawan.
        "Ok bha. boleh juga tu.. nanti kau call seja number saya. nah." si Annie pun bagi kad dia sama si Reena.


*************************************************


          Satu minggu sudah berlalu sejak peristiwa dia pigi terjah toilet perempuan. satu minggu suda juga girlfren dia si Reena merajuk sama dia. sms nda. call pun nda. melawat pigi office dia lagi lah. padahal sebelum nie si Reena la muka malar selalu pigi pejabat dia. melawat konon. tapi yang paling menghairankan dia.. muka yang selalu muncul dalam kepala dia muka tu tukang cuci tandas.
     
         "IIIeeewww.. nda kan la bha saya jatuh cinta sama tukang cuci tandas..nda boleh. nda boleh." sambil geleng-geleng kepala sudah dia nie.. "tapi.... muka dia bha... macam saya pernah nampak.. tapi di mana ah?? saya nda ingat owh... berabis sudah saya memerah memori di kepala nie supaya ingat sama muka dia.. tapi nda juga dapat."

Tokk.tokkk.tokk.. hilang terus lamunan dia lepas dengar pintu kena ketuk.
        "Yupp. masuk." bilang si Andy
        "urmm sori bos, kau sibuk ka? parents kau mau jumpa. diorang tunggu di luar."
Alamak! parents?? datang??
tebediri terus si Andy dengar. tekejut la bha tiba-tiba parents dia buat lawatan pula. ada apa nie ah?? risau sudah dia.
        "Owhh... bha2 suruh durang masuk."
        "ok bosss!"nasib secretary si Andy nie sporting sikit. nda la banyak tanya perubahan muka dia. haiyaa. tiada maknanya. bagi si kak Maryam nie "mau kena pecat ka?? menyibuk seja hal orang." haha. begitu la al kisahnya..


    
                       

bersambung lagi... (^..^)v actually idea kering kontang bha nie.. yg department2 tu sy merambang ja tu.. nda juga sy tau apa benda tu.. hahahha :P ok enjoy reading :)




0 comments:

Post a Comment