Monday, 29 July 2013

awesome but tragedy (28 July 2013)

hoooollaaaa hollliiiiiii~~
weeeeeeee~
28 julai 2013.
adalah tarikh yang bersejarah bagi saya.
kenapa??
becos it's my BIRTHDAAAYYY~
yuhuuuuuu~ wink2 ^^
birthday party yg awesome tp berakhir dengan tragedy.
tragedyy?? what tragedyy??
haaaa untuk mengetahui kisah lanjut,
sila teruskan membaca sehingga habis.. ;)

muka gay beday gurl!

first of all,
saya mau cakap thanks kpd smua yg telah menjayakan majlis tu.
seriously. saya happy.
n saya amat2 hargai apa yang kamu buat untuk saya..
terharuuu.. :')
kamu semua awesome!
kasi beli kek beeeeesar!


party tu sambut bday erfan ngan sonnia sekali. :)

jyeeaaahhh! we r the beday gurl! 

pastu kena baling telur.
adunan tepung + air sirap + telur.
n nda tau apa lagi tu kamu baling tempat saya.
haha.
macam muka kambing suda kali tym tu.

ok. mereka jahat. pura2 mau ambik gambar konon.

then time kemas2 barang,
yg lain balik suda tu time.
tinggal beberapa orang lagi.
tiba2 ada orang tempek telur sebiji di muka saya..
saya pun apa lagi.
dengan 3 biji telur di tangan belari kejar balik.
  
tiba2..
dushhh! gedebukk! gedebukk!!
eiiittss.
sarcastic sangat pulak bunyi dia. haha!
saya tejatuuuuhhhh!! wuuuuuu
saya pun nda tau mcamna sy boleh tejatuh.
atas jalan tar tu.
terseret.... arrgggghhhh! 
maybe sebab tempat sy lari tu berbukit sikit.
first2 tu x rasa sangat sakit dia. 
 tym tu semua tanya "ok ka?? ok ka??"
spontan sy bediri terus jalan balik p rumah.
tanpa pakai selipar.
nda tau knp. secara spontan. 
heheee... 2 biji telur yg sy pegang pecah. 
satu lagi sy baling sendiri.
sebab sy dengar ada orang ketawa.
so sakit hati kejap. hmmm :(


saya dekat taman bawah apartment tu jak.
so nda la jauh bejalan. har2
on the way p rumah tu darah dekat tangan mengalir.
muka pun terseret sikit. nasib nda banyak.
kalau x buruk la muka saya.
dekat rumah tym cuci luka baru sy sedar seluar koyak part lutut. belah kanan
ohmaigaaadd! luka! besar jugak laaa...
n dalam. nampak isi sikit.
waaaaaaarrrrrgggghhhhhhh!!! *histeria kejap
nasib nda nampak tulang. -.-'
tym tu baru rasa sakit...
pastu dkt bahu kiri pun luka. 

waaaarrrggghhh! byk parut la pasni.
nda sempat pun kasi bersih badan
pedih ba kalo kena air..
suda pun badan penuh telur.
rambut pun keras suda.
housemate pun kelamkabut cari first aid kit. 
sapu iodin dkt luka.
part lutut saya takut. sy nda suruh letak takut pedih.
tp dorang paksa juga sebab nanti terjangkit kuman.. hihihih
so sy pun tutup mata. nda mau tengok.
hiihihihihii.. penakut juga sy ni kan.

pastu pegi klinik..

ni la muka2 yang kasi kawan sy p klinik. begila sementara tunggu saya jumpa dokter. :D
ijam, syukri, n hajar.
thanks ijam sudi drive p klinik malam2.
jam 10.30 kali tym tu.
si syukri pulak nda habis2 rasa bersalah.
sebab saya jatuh time belari kejar dia. haha.
n dia dengan baik hati bayarkan untuk saya. mahal tuuu..
thanks syuk! :)
benda sudah jadi kan.. apa boleh buat.
everything happen fr a reason. :)

pastu klinik yg saya pegi, yg cemerlang gemilang terbilang tu.
klinik terbilang ja sebenarnya.
melebih-lebih pulak kan.
klinik ni ja terdekat. n 24 jam.
dia bersihkan luka. 
letak iodin ja pun. 
pastu mau inject tapi bikin inject habis.
haha boleh2 habis.
then dia bagi 2 jenis ubat telan. n dia bagi iodin sebotol.
n dpt mc... satu hari jak..
n semua tu 57 ringgitt???
nda berbaloi ni saya rasa..
first2 doctor ingat saya accident.
pastu bagitau la jatuh sebab main lari2 dengan kawan.
haha! doctor pun pelik.
yg kakak tolong2 tu pun ketawa.

sudah pun dengan assignment nda siap.
dengan badan melekit kena baling bermacam benda.
rambut pun macam dawai tekena telur.
saya pun nda tau knp.
dorang baling telur mesti aim kepala.
ada yang nda pecah lg tu. haha

pastu saya tepikir, 
macam mana mau cuci baju yg penuh telur n tepung melekit tu.
sudah pun kena cuci guna tangan tu.
masuk machine confirm nda bersih.
haha. apa laaa nasib badan.. haihhh
kalau dekat sabah mesti mama yg tolong..
mesti mama yg bersihkan lukaaa..
waaarrrrrggghhhh!!! rindu mama!! :'(

n also.. thanks miya bagi dress tu. lawaaa.
 thanks yani bagi slipper hello kitty :)
thanks ainul n kenny bagi tu patung ulat2..
comellll! saya suka. 
dorang bilang ganti ngan patung ikan saya. haha
nda mau. nt tym tidur dua2 saya bawa.
pastu hadiah shawl n gelang dari pasangan meon dan ajaaa!!
n also kek secret recipe from syukri. :)
thanks ash sebab penat masak2.
thanks wani izzan ijam afizz mus khat.
ih semua laaa
thanks semuaaa!!



ni la yang dinamakan.
happy story but sad ending.
muahahhaha.
okbyee...
tangan sakit ni menaip.
tapi mau juga update.
sebab boring duduk rumah sturang2.
maklumlah orang dapat mc.. hmmm

dalam sejarah hidup saya,
nda pernah injured teruk macam ni..
it's an awesome party. but end with a tragedy.
28 july 2013!
haha. 
saya tidak menyalahkan mana2 pihak.
benda sudah jadi.
x baik ungkit. n x baik mempersoalkan.
so teruskan hidup dengan senyuman. :)
sorry jugak susahkan kamu semuaaa.
sayang semua kawan2! :* :D <3








Monday, 15 July 2013

p.o.i.n.t.l.e.s.s

Assalamualaikum w.b.t =)


tiba-tiba hati ini rasa sangat terpanggil untuk update new entry..
 bhahhahah!
okehbaiii~ -.-' huh!

lama sudah nda menaip. malas ba.
selalu idea mencurah-curah sudah ni..
sekali malas mo menaip.
sekali time2 rajin pula idea ciput.
kosong jak. nda tau mau taip apa. harhar~
okay. apa benda mau cerita ni hari?? merepek2 jak la kan.
lama-lama ada la tu point.

tadi saya baca la blog kawan-kawan saya...
mamal, nieraa, atynn
rindu diorang :'(

like, huh??
seriouslyy???


muahahhahaha...
yaaaa.. betuuul.
windu. windu. winduuuuu
balik sabah ni mau jumpa diorang..
tapi semua jauh2 di sandakan.. hurmmm. :(

sekarang ni semua tengah cuti..
semua tengah part time..
sambil-sambil tunggu register sambung degree september ni kan..
saya ni seja yang nda pandai cuti.
cuti pun nda dapat balik sabah.
kawan2 yg dekat sini pun balik2 sudah holiday p sabah
saya yang orang sabah ni pulak susah betul mau tepulang..
haihhhh -.-'

kawan-kawan semua membesar dengan baik.
membesar dengan cantik-cantik, comel-comel..
hmmmmm :)
saya happy tengok life diorang..
saya ni lagi yang nda pandai berubah.
berfoya-foya jak tau. heeee

ada jugak kawan-kawan yang langsung tiada khabar berita.
dulu rapat gilak.
tapi sekarang nda tau la apa cerita.
kadang-kadang saya rasa saya jak yang excited mau tau pasal diorang
kadang-kadang rasa kena lupa.
sebab saya jak yang selalu tiada. : |
n nda hairan la kan kalau one day saya awkward sudah sama diorang.
haha. nda mustahil ba kan.. :)

hmm.. yang penting diorang happy dengan hidup diorang.
semua orang ada life masing-masing kan. :)
so, don't over thinking la angah.
life must go on.
apa yang penting hidup ko.
kumbang bukan seekor.
bunga bukan sekuntum..
kawan bukan seorang.
ahaaatttss~~ ok tiada kaitan.
abaikan.
haha.
eh, ada kaitan juga ba sikit.. haishh..
pandai-pandai la kamu kasi kait k. :D

okehbaiii~~
mau tidur.
besok kelas kul 8.30 pagi.
n now 2.45 pagi.. :)









Sunday, 9 June 2013

seems like i have a problem here. pleaseee!!!! help me!!!!



fuhhh..
okay. julung2 kalinya saya update.
bukan sibuk, tapi malas! ngeee~~
rasanya setengah tahun sudah sy stuck dekat JB nie x dapat balik SABAH!
bukan x mau balik.
bukan x rindu. 
rindu tersangat-sangat!
bukan juga sebab tiada cuti. 
kalau boleh belambak-lambak kolej bagi cuti.
asyik2 class cancel.
hurmmm..
maybe memang takdir saya begini.
apalah nasib.. :')

lumrah hidup, Tuhan sengaja uji kita. 
untuk jadikan kita strong, brave, gagah, perkasa, berani!
haaaaa ambik setompok.
ada masa kita d atas, ada masa kita d bawah.
ada masa kita senang, ada masa kita susah.
hidup ibarat roda ya teman-teman. :D

macam tu juga saya,
sekarang ditakdirkan ekonomi family agak goyah sikit.
eittss.. agak x berapa stabil gitu la.
so kalau mau balik sabah pun susah.
mau pikir 2, 10, 15, 20, 100 kali.
pikir tiket tu murah2 ka?
lain la kalau sy ni lahir dengan duit.
x payah susah2 naik flight.
beli private jet seketul.
hah! kan senang tu mau balik sabah.
x payah sakit mental pikir mcmna mau balik.

problems! problems everywhere!
tapi ingat,
Tuhan x akan uji kita melebihi kemampuan kita.
so apa yg kita lalui sekarang pasti ada hikmah sebaliknya!
please believe me. eittsss. haha
cepat atau lambat mesti ada punyalaaa. ^^ *kecing2

kena2 lagi sem lepas ada satu supplement paper.
melayang la RM300 untuk ambik balik paper tu.
and bayar sewa plus deposit rumah,
melayang la lagi dalam RM400.
oh life... elaun MARA 630 bulan ni tu memang sah2 habis macam tu jak la.
mau cari kerja tapi nda tau la apa cerita ni.
heerrrmmmm..

actually mood sekarang ni mau balik sabah ni.
rindu yang x boleh dibendung lagi ni.
kadang2 rasa macam mau nangis layan perasaan.
tapi x mau sedih2.
nanti semau mood hilang.
n cannot denied anymore,
when you r moody everything getting sucks and fuck!
so, what i have to do is smile! smile! n smile only! :)
sangat2 mau balik.
huargggghhhh!!!! :'(


n saya baru kol parents suruh book ticket sebab ada promoooo!!!
wehuuuuu... *menari goyang2 bontot
raya memang x balik la.
cuti x berapa mau cukup.
so im going back this august. during my sem break!
tapi last book hari ni.
harap2 dorang sempat book.
kalau cuti sem saya x dapat balik juga.
hurmm. bagus masuk hospital orang gila la.
at least kena urus juga makan minum.

haishhhhh.
why? why? whyyyyy??
oopss, alamak x boleh mengeluh...
hermmmm..
mama.. papa.. 
I MISS U!!
miss u so much!!
walaupun x terluah oleh kata2.
tapi i miss u la. really2 miss u.


ma.. papa..
sorry!!
for everything!
LOVE U!!
mmuaahhhh3!!!!! :'D




Wednesday, 24 April 2013

The sad semester break

okay besok balik kulai..
weeeeee~~
dalam beberapa hari yang lepas,
iaitu dari malam ahad dengan rasminya saya saturang d rumah.
poreber alone la. wuuuuuu
hurmmmmm... sedih x cerita saya nie??
sedih kan. sedih kan.
pastu duk layan lagu MJ I'm not alone.
lawak apa??
heyy brader.. suka ati aku la nak layan lagu apa pon.
bukan nyusahkan hidup ko!!
kann??

ok deceritakan bahawa dari malam ahad lepas hantar kawan p naik taxi d bawah,
memang saya tiada keluar rumah laaa..
hebat x? hebat x?
makan??? hmmm x payah cakap la.
kais pagi bukan makan pagi,
kais petang pun bukan makan petang..
tapi kais hari nie, makan besok.
haaaaa.. tengok betapa teruknya kehidupan saya sejak 
lebih kurang 4 hari yang lepas.
apa tidaknya, minyak pun abis. mau p beli pun malas turun.
jadi nda dpt la goreng2 nugget saya dalam esbok tu.
ari2 makan megi.. mau masak nasi teda lauk.
masak bubur tu hari telebih garam.
makan pun mau temuntah.
last2 makan megi jugak. 
kawan2, kalau kamu balik kamu perasan makanan kamu hilang sorry la kay.
sorry banyak2. saya temakan la tu.
heheheheheh -.-'

aiyaaa.. begini la hidup bujang nie...
cuti sem pun nda balik sabah.
semua orang mau kasi jeles dorang balik.
pastu semua tanya kenapa nda balik sabah..
haiyaaa saya pun teda jawapan untuk tu soalan.
pastu kalo mau balik kulai awal2 pun nanti boring.
sebab anty sm pacik dua2 p mengajar. anak2 pun p sekolah.
boring ja nanti tuh.
pastu plan mau join kawan p kl. sambil jalan2.
tp sekali cek duit.
hmmmmmm.. nda payah..
cancel terus. duit pun mo abis suda. tunggu elaun bulan 5 pun lama lagi.
then tiba2 pacik kol cakap dia ada urusan 25 April bersamaan besok, d JPN Johor.
kebetulan tmpt sy tinggal nie blkg dia JPN..
n saya pun join la stukali dia balik kulai.. 
hiihihihihih... jimaaat tambang taxi sama bus saya mo p kulai.

and cerita dia memang besok la baru saya keluar rumah nie.
hihihihihihiih...
saya pun nda tau macamna saya boleh bertahan dalam rumah nie..
n nda kurang jugak la kawan2 yang kasi takut saya.
terutamanya si CINOKO
ok budak nie memang bikin hot..
sudah tau orang duduk sorang2
pigi lagi kasi takut2..
saya nie pun yang berabis memberanikan diri sudah nie..
pura2 dulu jadi taiko nda takut kunun..
sudah pun tempat tinggal saya nie ada cerita disebaliknya.. uiseh.. haha
macam yang saya cerita dulu tu...

okay besok balik kulai tengah hari mungkin..
n balik sini balik hari ahad..
wink2.. n tym tu buka sem 4 sudah..
cepat jak masa berlalu.
nanti lepas sem 5 praktikal sudah..
tym sem6 la tu praktikal..
hmmmmm... nda terasa yang saya nie makin besar..
rasa macam budak2 lagi...
okay la.. habis sudah cerita saya.
mau mandi pastu masak nasi goreng special..
pakai margerin..ntah boleh makan ka x...
sudah pun saya x suka margerin..

ish3.... hidup2..
beginilah hidup nie...





Sunday, 17 February 2013

student life! :)

ok.
''planning'' nie hari mau buat  assignment
tapi tengok la apa kejadian sebenar.
tu tangan mesti gatal mau buka YOUTUBE  la,
FACEBOOK la, TWITTER la, apa2 la.
n itu ini segala.
haish! semua la ba mau dibuka.

so, untuk perhatian u all semua.
yup.
u all semua yang bergelar student.
S.T.U.D.E.N.T  ya u all..



begini la kehidupan kita yang sepatutnya.
HUAAAAARRRRRGGGGHHHHHH!!!
boleh histeria satu tahun kamurang kalo begini jak kamu amalkan hari2.
sana buku sini buku. baca buku pun sampai 3 lapis.
so di sini saya sangat suka n teruja untuk mengatakan
bahawa life as a student mesti have fun juga.
nda payah mau telampau serius belajar k.

tapi mesti pandai handle la.
tym belajar mesti belajar.
tym enjoy, bah enjoy la ko puas2 sana.
kalau ko belajar pun mati2 sana. tapi tiada yang masuk,
pikiran ko melayang-layang sudah di awan nano.
bagus nda payah belajar.
kasi rest duluan bha tu utak.
dia pun pandai mau tenang2 juga tu sometimes.

kalo tym2 buat assgment tu pandai buka2 tempat lain....
biasa la ba tu..
bukan student tu kalau nda begitu.
tapi pandai2 la ba kan,
walaupun sibuk men pesbuk twitter sana,
pandai2 la mau kasi siap tu assignment segala.
pandai2 la mau paham apa yang ko belajar.
baru nda kena marah ole cigu or lecturer or apa2 segala yg ko gelar cigu ko.

biar la jd student tu yg bergaya dan berkerjaya
aiseymen. :D
have fun but at da same time ko student yang cemerlang juga.
begitu baru la ngam.

tapi terpulang sama individu student tu masing2 juga ba.
ada yang nda suka have fun kan..
ada yg suka menghadap laptop 24 jam main dota,
ada yg suka tingu korea. runningman segala.
ada yang suka study hard seja.
sebab nanti dia mau kerja bagus2 yang banyak gaji.
itu semua nda salah...
''as long as u still want to gain the knowledge.'' :)

pastu saya pun sibuk merepek di sini.
and saya punya assignment pun tebuat sendiri.

kfine!!!
saya punya naluri pun sudah suruh saya sambung kerja saya.
uhuk! uhuk! uhuk!
alamak tebatuk la pula.


oh! teruknya batuk~
macam nie batuk bagi hint suruh saya rehat2 kejap jak nie..

kbai la semua... 
mau tidur kejap.
ceh... tiada makna tidur2
besok start sudah pegi kolej.
maka kerja pun akan bertimbun-timbun.
maka jiwa pun stress.
quiz, test assgment pun datang menghantui..

''n that's what we call a student life.''


:D











Monday, 4 February 2013

story of the day

HUAAAARRRRRGGGGHHHHHH!!!!!
nie kali mmg nda bleh tahan.
nda ble tahan!
nda ble tahan suda nie!

HUAAAAAARRRRRGGGHHHHH!!!!!

mau teriak kuat2 nie

like this

or like this.. dua2 pn comel kn...

huuuuuu~~~
wanna scream laik crazy!!
but why?
why?
n why????
y must scream?? oh my...
i donno la wat to say...

ok, mau kasi cerita pasal nie ari la dulu..
ari nie sy p class pakai my kasut wages bata yg kena beli last year sewaktu sale.
n hrga kasut tu RM19 seja..
sale2.. beli la byk2 kasut tym sale k..
pastu diceritakan bhwa selepas pigi lunch,
kasut sy tu bebunyi2.
tek.tek.tek
ecehmen...bunyi mantap gila kn.
huahahahhaha. 
sekali i tgk bwh.
FULAMAAAKK!
nie kasut buat hal la pula. tapak dia tecabut. aiyoyo.
wat to do ow...
tym tu bejalan heret2 kaki.
nasib naik eskelator tu ngam2 dpn dia kedai kasut.
ok, pas mengharungi eskeletor trus buka kasut. pigang n trus masuk kedai kasut tu.
fuhh. tgk la btpa adventurenya hidup sy nie ari..

n cari punya cari sandal..
last2 jumpa yg berkenan d hati dan sanubari.
cehh.
pastu tingu hrga. huish. RM60. 
kalau tym sale msti ble dpt 2 or 3 sda sandal kn.
hish.. pastu try punya try...
wahhh lawa juga..
n kakak yg jga kedai tu pula ckp

"cantik la kaki awk. putih"

omaigad~ omaigad~
oh my~~~
sy pn sengih limpas telinga..
huahahahhahahahah!!!

pandai kakak nie tarik hti customer kn.
tambah la yakin sy mau beli nie.
wakakakkakakaka.

kambang kampis sda lubang idung nie.

huahhahahahaha.
hueheheueueeuueeuehuhuu~~
huahahahahhahahahahahhhahh~~~~
kbai~
full stop.
cukup la bangga2 diri kay.. nda bagus sbenarnya tu.
n sy pn beli sandal tuh.. teda pilihan sudah.
kasut yg satu pn hancur kn.
mhl pn mhl la.. nie ja kedai kasut yg ada..
galleria kotaraya nie kn baru start buka2 segala kedai.
haiyoyo. abis la duit kalo begini.
koleksi kasut pula makin betambah2

kih3...
pastu ada lg cerita nie..
tym balik dr kelas.
naik taxi.. ada 4 org naik.
sy, ash, aja, n miya..
smpai ruma meter taxi tu RM9.10.
sy sempat tgk la. 
sebab pacik tu cpt2 kasi padam tu meter tym taxi tu berenti.
n sy pn bagi la RM10 sm duit syiling 2 posen spaya dy bg baki satu rggt.
n dy tarik laju2 tu duit. n ckp,
'ok 10 ringgit.'
then smua org nda puas ati la. meter 9 ringgit dy mnta 10 rggt.
nda besyukur lg tu sy bg lebih sepusin sm dia.
pastu sy ckp.
'mna boleh. meter ckp 9 ringgit'
n miya pula sampuk.
'slalu 9 ringgit je la..'
then pacik tu mrh2. di ckp dia slalu hntar kwn kmi pn RM10 jga dia minta. 
heysh! sda pn antar org dkt luar ja. nda sampai dlm. pastu ada hati mau minta lebih2.

selepas kmi desak2. last2 dy pn bagi balik RM1 tu.
n dia cakap pasne dia nda mau lg suru kmi naik taxi dia.
nie last dia hntar kmi.
bodoh apa 
org cari rezeki macam nie ka?
hokaloh. 
oi angkol, ko pikir kmi mau sgt ka naik taxi ko??
belambak lagi la taxi d JB nie.
heysh bikin sakit ati ja.
bkn la tua sgt org tu.. bleh panggil abg jga.. tp gali mau panggil dia ABANG~
ieeewww~~~

bkn la mau bekira sgt sm duit satu ringgit tu kn..
tp cara ko layan org pn mcm 
taik!
memang la tiada yg ikhlas kn mo bg sm ko tu duit. 
sda pn kmi 4 share2 duit utk tu tambang.
n memang ngam2 RM9 kmi collect.
sebab tau kn msti round tu ja tambang dia..

fuhhhh!
ok..
sampai sini ja story nie hari..
besok ada quiz sbenarnya.
maritime geography.
sda pn soalan subjektif.
susa la mau men timbak2 nie.


haiyaaa~ 
kbai smuanyaaa~
wish me luck kay.. :)











Friday, 1 February 2013

heartbeat


uuuurrrggghhhhh!!!!
y diz feelings suddenly comes to me?
oh mai God!!
as usual,  i HATE diz feeling!

coz it beats dup dab. dup dab. when i saw him..
owh.. just can't take my eyes off of  u mannn!!


Sunday, 20 January 2013

at last, dpt jugak ambik gambar! fuhh..

okay2..
hari nie mau story morey pasal 
ZAQUAN ADHA!!!
tadi ambik gambar ngan dia.
bersamaan 20 jan 2013!
wohoooo..
tgk nie. tgk dkt bwh nie.. =="


abaikan muka comel sy tuh okay!
ok, diceritakan bhwa zaquan adha p mandi pool ba tuh..
tapi ngam2 ada kawan sy tgh study situ gazebo dkt pool.
sekali dia p kol kasitau ada zaquan dkt bwh.
n dia suruh turun cepat2.
jd apa lagi, ada saturang kwn sy nie nma dia miya. 
yg fanatik sm kembar dua urang pmain bola sepak ne
pun triak2 excited mau turun p bgambar.

then, kwn sy yg lagi satu nie pun sibuk la pakai lipstik.
mau bgambar lawa2 sm zaquan adha.
memang mak jemah tul lah dia nie. HAHA! :D

pastu tym turun, nampak la c MIYA yg excited nie p tanya
zaquan klu bleh ambik gambar.tym tu zaquan tgh duduk rehat2 tepi pool.
ketara punya excited kn. ngahahahha
pastu zaquan ckp..
nt pas dy mandi. sbb tym tu dy tgh seksi kn nda pakai baju
wuuuuuu.... 
pastu miya naik ats. p tukar baju. dia pn mau juga ba lawa2 bgmbr. 
haha!

i admit, mmg ensom laaa..
tough! ketul2 tu muscle.
rsa mcm mau picit2.
untungla ayu raudah.. =="

ada satu kali tu jumpa syafiq rahim.
selaku ketua pasukan bola sepak Malaysia. ceh... :)
tym tu jumaat mlm. jumpa dia dkt lobi,
lepas tgk Maharajalawakmega MLM
dorang baru abis match. johor-atm
first2 tu nda kenal. tp kwn tegur syafiq rahim kn..
owhhhh.. pmain bola rupanya...
mau tangkap gambar ngan dy tym tu..
tapiiiiii... sy tgh pigang sy punya ikan..
n some other stuff.. :'(
jd susa mau ambik gmbr sm dia..



nda pa laaa.. lain kali ja la ambik gambar.
kasi senang ati kejap.
pastu naik lif sma2 dia. ruma dia situ tingkat 10...

hewhewhew...
kbye u olz..
mau study nie.
well, biasa la budak rajinz..
like, Daaaa~~~
:P:P



Thursday, 17 January 2013

it's 'prom night' dude!

people nowadays owez talking bout da PROM NIGHT!
yep. there was a prom night fr my college which will b held on 1 mac dis year.
n everyone busy looking fr their partner on dat night.
urgggghh~~ =="
do i hv to do dat also?
nooo~ i don't think so...
it's ok la walaupun partner i is a girl.
dats not a bad thing rite?
but.. kalau ada yg mau jd partner i okey jew...
hewhewhew. haha. teda maknanya ok.
diorang mau cari prtner utk dancing...
n i've thingking, mcmna prempuan yg btudung mnari sm lelaki??
boleh ka??
n ada yg jawab, wear a sarung tgn.
fulamaaaakkk. mcm mau pigi kebun la pula.


miahahhahahah. 
ok just joking. apa2 pun. itu ikut pendapat masing2 la kn..
n one other thing, bg yg ladies2 nie pulak sibuk la cari dress utk pakai tym mlm tuh.
semangat tul mencari awal2..
alaaaaa biasa la perempuan kn...
padahal tema pn blm tau semangat suda cari dress. haha

lagi satu.. about da bayaran.
diorang belum kasi confirm lg la brp byran sbenar.
tp byk kabar angin cakap 2 ratus lebih la. 1 ratus la..
n ada gak yg ckp byr ikut meja. 1 meja spuluh org.. then bagi2 la...
but i donno which one yg betul..

n to my fren ash n azri.
perform bagus2 tau. i support u from da back.
eh, mcm lain sikit bunyi dia,
watever la. yg pnting kmu msti menang.
dorang dua nie duet buat psembahan tym prom nite tu.
dorang menyanyi. yuhuuuuu. :)

uuuuuuuuuuuuuuuuuuu.......
prom nite. prom nite
rsa mcm cerita fairy tale la pula..
pastu ada prince charming bawa sy menari.


muahahhahahaha!!
kbye. :P
tp bukan main pegang2 BUTT mcm gmbar d ats nie ah...
ehhh. nda senonoh la kmurang nie.
ish3 =="






Wednesday, 9 January 2013

party liar. weeeeee ^^

diceritakan bahawa pada,
8 JAN 2013
kelas telah dibatalkan secara rasminya!!
tapi benci la...
sebab kelas ganti hari sabtu.
BENCI.BENCI.BENCI.
spoil tul..bgus2 cuti tiba2 pula ada kelas.
aiyoyo. kolej pn satu. sepa suru ambik part time lecturer.

then, disebabkan kelas cancel,
kami telah melancarkan party liar.
wuhoooooooo.
berikut merupakan bukti2 di tempat kejadian.






 muehehehhehehe..
inilah dia partynyaaa
so BOREEEEDDDDD okay...
dtg pigi kelas.
semangat mau belajar.
duduk dlm kelas dlm stgh jam juga la kali tuh..
tunggu punya tunggu, last2 kelas cancel.

OMAIGAD!!
memang bikin panas la.
nasib ja tym tu ujan. jd kasi cool down sikit la.

AND...
da good news is..
bisuk pun kelas cancel jugak.
wohoooooooo
bisuk bersamaan 10 aribulan jan.
kelas tiada. so buli la jadi gilak keboringan di rumah.

haiyoo. nie la masalh pelajar skrg kn..
tym ada kelas mls2..
tym teda kelas pula boring juga. nda tau mau buat pa..

ish3..... =="










Tuesday, 8 January 2013

my haunted house

okay. dis is it.
dis is my house.
haunted rite??

tak yah lelebih la. gambo kartun je sbenonye.. =="

n tonight i want to story mory bout my house dat i stay now.
Oh My GOD! this is so creepy!!!! :O
deceritakan bhwa..
pda suatu hari...
opps lupa intro..

ok..kami satu rumah ada 8 org..
semua gegurl..no boys allowed okay!
dan pada suatu hari yg indah lagi damai..
uiseymen. hiperbolasepak la pula telebih.
kawan sy sturang nie bawak ank buah dia naik p rumah.
biasa la kanak2 riang yg suka bejoget sambil lumpat2.
kalau sudah nampak something creepy dia pn diam mmbisu la.

before nie rumah tu tiada org duduk tau.
selama 2 bulan.
becos kmi smua tgh holiday smpena cuti sem.
so,tau2 ja la.
sedangkan 3 ari kena tinggal pn benda tu jenguk rumah kt...

so tym ank buah kwn sy tu sampai dpn pintu rumah,
dy nda mau masuk nie ba. pdahal tym dlm lif menari2 lg kunun.
skali tym dlm rumah tu pn dy diam ja.
dia asyik pgang tgn kwn sy sambil ckp,
"nak mama, nak mama,"
padahal before nie tym dy p rumah kmi ok ja pn..

SEKALI....
tym sampai dia bawah...
dia trus p tmpt mama dia.
then dia ckp... "mama2,td adik nmpk hntu."
OMG! im so scary.
n skg nie pn kul 12.30, sy lg blm tidur.. wuuuuuuu =="
n sebelum nie pn mmg byk benda2 yg weirdo blaku sm kwn2 dlm rumah nie.
dgr itu la, ini la..
sblm cuti tu pn slalu gak member dgr bunyi step org tgh2 mlm.
bila tgk tingkap, nothing!

tp, dun worry la.
everything happen fr a reason kn.
mybe ada hikmah bnda nie tjadi...
pas semua tu..
kami satu rumah buat peraturan..
jga pergaulan dlm rumah. solat jemaah maghrib isyak n subuh..
so.. dat's it man..
semua tu blaku utk uji iman kita.

mmg benda tu ada.tp kuatkan semangat n iman la.
Allah kn ada.
minta prtolongn dr Dia..

ok la... sy pn mau tidur sda nie.
bisuk ada kelas. weeeeee...
gudnite u ollzz...
Assalamualaikum.. :)








Tuesday, 1 January 2013

WHAT? tinggal dgn Ayu Raudhah & Zaquan Adha?

OMG! OMG! OMG!
tekejut x? tekejut x?
hihiiihihhiihihih.
actually bkn satu rumah okay.
satu apartment la... =="


dis is my apartment. lagenda tasek apartment at JB..
x tau la knp kolej bg tempat tinggal yg mencekik leher tym mau byr sewa nie. daa~
nasib baik ja la ada loan MARA.
bleh la buat sy tersenyum nda brp lebar kasi kluar duit utk rumah.
huh! benci tau byr itu ini segala.
rsa mcm bkn student pulak.


okay.yg nie pulak pool dia.
sy sma kwn2 pula suka menerjunkan diri dkt pool nie.
wehoooo. best la. kdg2 mcm org baru keluar gua
nda pnah nmpk pool.
MUAHAHHAHAHA! 

ok.ok
back to da story...
ayu raudhah ngan zaquan adha stay dkt apartment nie jugak.
dorang baru pindah.
siapa x kenal pemain bola sepak tkenal zaquan adha
n pelakon tkenal ayu raudhah nie kn.

ho'aloh
actually sy nda kenal muka diorang tau.
n ada satu hari tu, lpas mkn dkt kedai mamak,
boleh2 la pulak terserempak ngan zaquan adha dkt lobi.

OMAIGAD! OMAIGAD!
sambil lumpat2 mcm munyit.
kasi kluar camera cpt. ambik gmbr!
CEPAT! CEPAT!

ceh... lakonan yg berwarna merah d ats adalah telebih ok.
HARAP MAKLUM!
sda pn sy nda kenal muka dia. 
tba2 la pula mau lompat2.
buang tebiat ka apa budak nie bilang zaquan nt.

tp nampak karisma la..sebab ada lg tu budak2 pigi begambar sm dia
kwn sy ne pn kasi kluar la telepon mo snap pic.
skali nda sempat. sda dia naik kereta.
HAHA! kesian la melepas. 
nda dpt kasi tunjuk gambar dia sini.

n disebabkan itu,
sy nie pn menyibukkan diri la search google image..
cari muka ayu raudhah ngan zaquan.
mna tau teserempak kn.. ble la snap2 pic ngan dorang.

n baru jugak berlaku petang td.
member satu rumah nie mau naik lif dr lobi
sekali tsrempak ngan ayu raudhah n zaquan.
pastu boleh pulak dia tercengang depan lif tu.
then ayu raudhah pn senyum dkt dia..
pastu dlm lif baru tersedar dr mimpi.
haha.tym tu baru nyesal
"knp x ambik gambar dorang, ah bencinya. bencinya"
lbih kurang gitu la kali style dy tuh bckp.
lgpn tym tu teda org lain.
dorang 3 org ja dkt lobi.

disebabkan keterujaan member nie.
masuk dlm rumah terus teriak.
yg sy mau tetidur sda nie pn terus tebangun.
ishk3.. mmg kalo fan zaquan n ayu raudhah..

ok la. sampai cne ja utk hari nie.
kalo dpt ambik gambar dorang nt sy hupdate balik.
ihihihihihihiih.

last one,
nie gambar dorang...
ambik dr gugel ja.
blm mampu ambik sndiri.. =="


okay. bubye semuaaaa.