Sunday, 17 February 2013

student life! :)

ok.
''planning'' nie hari mau buat  assignment
tapi tengok la apa kejadian sebenar.
tu tangan mesti gatal mau buka YOUTUBE  la,
FACEBOOK la, TWITTER la, apa2 la.
n itu ini segala.
haish! semua la ba mau dibuka.

so, untuk perhatian u all semua.
yup.
u all semua yang bergelar student.
S.T.U.D.E.N.T  ya u all..



begini la kehidupan kita yang sepatutnya.
HUAAAAARRRRRGGGGHHHHHH!!!
boleh histeria satu tahun kamurang kalo begini jak kamu amalkan hari2.
sana buku sini buku. baca buku pun sampai 3 lapis.
so di sini saya sangat suka n teruja untuk mengatakan
bahawa life as a student mesti have fun juga.
nda payah mau telampau serius belajar k.

tapi mesti pandai handle la.
tym belajar mesti belajar.
tym enjoy, bah enjoy la ko puas2 sana.
kalau ko belajar pun mati2 sana. tapi tiada yang masuk,
pikiran ko melayang-layang sudah di awan nano.
bagus nda payah belajar.
kasi rest duluan bha tu utak.
dia pun pandai mau tenang2 juga tu sometimes.

kalo tym2 buat assgment tu pandai buka2 tempat lain....
biasa la ba tu..
bukan student tu kalau nda begitu.
tapi pandai2 la ba kan,
walaupun sibuk men pesbuk twitter sana,
pandai2 la mau kasi siap tu assignment segala.
pandai2 la mau paham apa yang ko belajar.
baru nda kena marah ole cigu or lecturer or apa2 segala yg ko gelar cigu ko.

biar la jd student tu yg bergaya dan berkerjaya
aiseymen. :D
have fun but at da same time ko student yang cemerlang juga.
begitu baru la ngam.

tapi terpulang sama individu student tu masing2 juga ba.
ada yang nda suka have fun kan..
ada yg suka menghadap laptop 24 jam main dota,
ada yg suka tingu korea. runningman segala.
ada yang suka study hard seja.
sebab nanti dia mau kerja bagus2 yang banyak gaji.
itu semua nda salah...
''as long as u still want to gain the knowledge.'' :)

pastu saya pun sibuk merepek di sini.
and saya punya assignment pun tebuat sendiri.

kfine!!!
saya punya naluri pun sudah suruh saya sambung kerja saya.
uhuk! uhuk! uhuk!
alamak tebatuk la pula.


oh! teruknya batuk~
macam nie batuk bagi hint suruh saya rehat2 kejap jak nie..

kbai la semua... 
mau tidur kejap.
ceh... tiada makna tidur2
besok start sudah pegi kolej.
maka kerja pun akan bertimbun-timbun.
maka jiwa pun stress.
quiz, test assgment pun datang menghantui..

''n that's what we call a student life.''


:D











Monday, 4 February 2013

story of the day

HUAAAARRRRRGGGGHHHHHH!!!!!
nie kali mmg nda bleh tahan.
nda ble tahan!
nda ble tahan suda nie!

HUAAAAAARRRRRGGGHHHHH!!!!!

mau teriak kuat2 nie

like this

or like this.. dua2 pn comel kn...

huuuuuu~~~
wanna scream laik crazy!!
but why?
why?
n why????
y must scream?? oh my...
i donno la wat to say...

ok, mau kasi cerita pasal nie ari la dulu..
ari nie sy p class pakai my kasut wages bata yg kena beli last year sewaktu sale.
n hrga kasut tu RM19 seja..
sale2.. beli la byk2 kasut tym sale k..
pastu diceritakan bhwa selepas pigi lunch,
kasut sy tu bebunyi2.
tek.tek.tek
ecehmen...bunyi mantap gila kn.
huahahahhaha. 
sekali i tgk bwh.
FULAMAAAKK!
nie kasut buat hal la pula. tapak dia tecabut. aiyoyo.
wat to do ow...
tym tu bejalan heret2 kaki.
nasib naik eskelator tu ngam2 dpn dia kedai kasut.
ok, pas mengharungi eskeletor trus buka kasut. pigang n trus masuk kedai kasut tu.
fuhh. tgk la btpa adventurenya hidup sy nie ari..

n cari punya cari sandal..
last2 jumpa yg berkenan d hati dan sanubari.
cehh.
pastu tingu hrga. huish. RM60. 
kalau tym sale msti ble dpt 2 or 3 sda sandal kn.
hish.. pastu try punya try...
wahhh lawa juga..
n kakak yg jga kedai tu pula ckp

"cantik la kaki awk. putih"

omaigad~ omaigad~
oh my~~~
sy pn sengih limpas telinga..
huahahahhahahahah!!!

pandai kakak nie tarik hti customer kn.
tambah la yakin sy mau beli nie.
wakakakkakakaka.

kambang kampis sda lubang idung nie.

huahhahahahaha.
hueheheueueeuueeuehuhuu~~
huahahahahhahahahahahhhahh~~~~
kbai~
full stop.
cukup la bangga2 diri kay.. nda bagus sbenarnya tu.
n sy pn beli sandal tuh.. teda pilihan sudah.
kasut yg satu pn hancur kn.
mhl pn mhl la.. nie ja kedai kasut yg ada..
galleria kotaraya nie kn baru start buka2 segala kedai.
haiyoyo. abis la duit kalo begini.
koleksi kasut pula makin betambah2

kih3...
pastu ada lg cerita nie..
tym balik dr kelas.
naik taxi.. ada 4 org naik.
sy, ash, aja, n miya..
smpai ruma meter taxi tu RM9.10.
sy sempat tgk la. 
sebab pacik tu cpt2 kasi padam tu meter tym taxi tu berenti.
n sy pn bagi la RM10 sm duit syiling 2 posen spaya dy bg baki satu rggt.
n dy tarik laju2 tu duit. n ckp,
'ok 10 ringgit.'
then smua org nda puas ati la. meter 9 ringgit dy mnta 10 rggt.
nda besyukur lg tu sy bg lebih sepusin sm dia.
pastu sy ckp.
'mna boleh. meter ckp 9 ringgit'
n miya pula sampuk.
'slalu 9 ringgit je la..'
then pacik tu mrh2. di ckp dia slalu hntar kwn kmi pn RM10 jga dia minta. 
heysh! sda pn antar org dkt luar ja. nda sampai dlm. pastu ada hati mau minta lebih2.

selepas kmi desak2. last2 dy pn bagi balik RM1 tu.
n dia cakap pasne dia nda mau lg suru kmi naik taxi dia.
nie last dia hntar kmi.
bodoh apa 
org cari rezeki macam nie ka?
hokaloh. 
oi angkol, ko pikir kmi mau sgt ka naik taxi ko??
belambak lagi la taxi d JB nie.
heysh bikin sakit ati ja.
bkn la tua sgt org tu.. bleh panggil abg jga.. tp gali mau panggil dia ABANG~
ieeewww~~~

bkn la mau bekira sgt sm duit satu ringgit tu kn..
tp cara ko layan org pn mcm 
taik!
memang la tiada yg ikhlas kn mo bg sm ko tu duit. 
sda pn kmi 4 share2 duit utk tu tambang.
n memang ngam2 RM9 kmi collect.
sebab tau kn msti round tu ja tambang dia..

fuhhhh!
ok..
sampai sini ja story nie hari..
besok ada quiz sbenarnya.
maritime geography.
sda pn soalan subjektif.
susa la mau men timbak2 nie.


haiyaaa~ 
kbai smuanyaaa~
wish me luck kay.. :)











Friday, 1 February 2013

heartbeat


uuuurrrggghhhhh!!!!
y diz feelings suddenly comes to me?
oh mai God!!
as usual,  i HATE diz feeling!

coz it beats dup dab. dup dab. when i saw him..
owh.. just can't take my eyes off of  u mannn!!