Monday, 29 July 2013

awesome but tragedy (28 July 2013)

hoooollaaaa hollliiiiiii~~
weeeeeeee~
28 julai 2013.
adalah tarikh yang bersejarah bagi saya.
kenapa??
becos it's my BIRTHDAAAYYY~
yuhuuuuuu~ wink2 ^^
birthday party yg awesome tp berakhir dengan tragedy.
tragedyy?? what tragedyy??
haaaa untuk mengetahui kisah lanjut,
sila teruskan membaca sehingga habis.. ;)

muka gay beday gurl!

first of all,
saya mau cakap thanks kpd smua yg telah menjayakan majlis tu.
seriously. saya happy.
n saya amat2 hargai apa yang kamu buat untuk saya..
terharuuu.. :')
kamu semua awesome!
kasi beli kek beeeeesar!


party tu sambut bday erfan ngan sonnia sekali. :)

jyeeaaahhh! we r the beday gurl! 

pastu kena baling telur.
adunan tepung + air sirap + telur.
n nda tau apa lagi tu kamu baling tempat saya.
haha.
macam muka kambing suda kali tym tu.

ok. mereka jahat. pura2 mau ambik gambar konon.

then time kemas2 barang,
yg lain balik suda tu time.
tinggal beberapa orang lagi.
tiba2 ada orang tempek telur sebiji di muka saya..
saya pun apa lagi.
dengan 3 biji telur di tangan belari kejar balik.
  
tiba2..
dushhh! gedebukk! gedebukk!!
eiiittss.
sarcastic sangat pulak bunyi dia. haha!
saya tejatuuuuhhhh!! wuuuuuu
saya pun nda tau mcamna sy boleh tejatuh.
atas jalan tar tu.
terseret.... arrgggghhhh! 
maybe sebab tempat sy lari tu berbukit sikit.
first2 tu x rasa sangat sakit dia. 
 tym tu semua tanya "ok ka?? ok ka??"
spontan sy bediri terus jalan balik p rumah.
tanpa pakai selipar.
nda tau knp. secara spontan. 
heheee... 2 biji telur yg sy pegang pecah. 
satu lagi sy baling sendiri.
sebab sy dengar ada orang ketawa.
so sakit hati kejap. hmmm :(


saya dekat taman bawah apartment tu jak.
so nda la jauh bejalan. har2
on the way p rumah tu darah dekat tangan mengalir.
muka pun terseret sikit. nasib nda banyak.
kalau x buruk la muka saya.
dekat rumah tym cuci luka baru sy sedar seluar koyak part lutut. belah kanan
ohmaigaaadd! luka! besar jugak laaa...
n dalam. nampak isi sikit.
waaaaaaarrrrrgggghhhhhhh!!! *histeria kejap
nasib nda nampak tulang. -.-'
tym tu baru rasa sakit...
pastu dkt bahu kiri pun luka. 

waaaarrrggghhh! byk parut la pasni.
nda sempat pun kasi bersih badan
pedih ba kalo kena air..
suda pun badan penuh telur.
rambut pun keras suda.
housemate pun kelamkabut cari first aid kit. 
sapu iodin dkt luka.
part lutut saya takut. sy nda suruh letak takut pedih.
tp dorang paksa juga sebab nanti terjangkit kuman.. hihihih
so sy pun tutup mata. nda mau tengok.
hiihihihihii.. penakut juga sy ni kan.

pastu pegi klinik..

ni la muka2 yang kasi kawan sy p klinik. begila sementara tunggu saya jumpa dokter. :D
ijam, syukri, n hajar.
thanks ijam sudi drive p klinik malam2.
jam 10.30 kali tym tu.
si syukri pulak nda habis2 rasa bersalah.
sebab saya jatuh time belari kejar dia. haha.
n dia dengan baik hati bayarkan untuk saya. mahal tuuu..
thanks syuk! :)
benda sudah jadi kan.. apa boleh buat.
everything happen fr a reason. :)

pastu klinik yg saya pegi, yg cemerlang gemilang terbilang tu.
klinik terbilang ja sebenarnya.
melebih-lebih pulak kan.
klinik ni ja terdekat. n 24 jam.
dia bersihkan luka. 
letak iodin ja pun. 
pastu mau inject tapi bikin inject habis.
haha boleh2 habis.
then dia bagi 2 jenis ubat telan. n dia bagi iodin sebotol.
n dpt mc... satu hari jak..
n semua tu 57 ringgitt???
nda berbaloi ni saya rasa..
first2 doctor ingat saya accident.
pastu bagitau la jatuh sebab main lari2 dengan kawan.
haha! doctor pun pelik.
yg kakak tolong2 tu pun ketawa.

sudah pun dengan assignment nda siap.
dengan badan melekit kena baling bermacam benda.
rambut pun macam dawai tekena telur.
saya pun nda tau knp.
dorang baling telur mesti aim kepala.
ada yang nda pecah lg tu. haha

pastu saya tepikir, 
macam mana mau cuci baju yg penuh telur n tepung melekit tu.
sudah pun kena cuci guna tangan tu.
masuk machine confirm nda bersih.
haha. apa laaa nasib badan.. haihhh
kalau dekat sabah mesti mama yg tolong..
mesti mama yg bersihkan lukaaa..
waaarrrrrggghhhh!!! rindu mama!! :'(

n also.. thanks miya bagi dress tu. lawaaa.
 thanks yani bagi slipper hello kitty :)
thanks ainul n kenny bagi tu patung ulat2..
comellll! saya suka. 
dorang bilang ganti ngan patung ikan saya. haha
nda mau. nt tym tidur dua2 saya bawa.
pastu hadiah shawl n gelang dari pasangan meon dan ajaaa!!
n also kek secret recipe from syukri. :)
thanks ash sebab penat masak2.
thanks wani izzan ijam afizz mus khat.
ih semua laaa
thanks semuaaa!!



ni la yang dinamakan.
happy story but sad ending.
muahahhaha.
okbyee...
tangan sakit ni menaip.
tapi mau juga update.
sebab boring duduk rumah sturang2.
maklumlah orang dapat mc.. hmmm

dalam sejarah hidup saya,
nda pernah injured teruk macam ni..
it's an awesome party. but end with a tragedy.
28 july 2013!
haha. 
saya tidak menyalahkan mana2 pihak.
benda sudah jadi.
x baik ungkit. n x baik mempersoalkan.
so teruskan hidup dengan senyuman. :)
sorry jugak susahkan kamu semuaaa.
sayang semua kawan2! :* :D <3








Monday, 15 July 2013

p.o.i.n.t.l.e.s.s

Assalamualaikum w.b.t =)


tiba-tiba hati ini rasa sangat terpanggil untuk update new entry..
 bhahhahah!
okehbaiii~ -.-' huh!

lama sudah nda menaip. malas ba.
selalu idea mencurah-curah sudah ni..
sekali malas mo menaip.
sekali time2 rajin pula idea ciput.
kosong jak. nda tau mau taip apa. harhar~
okay. apa benda mau cerita ni hari?? merepek2 jak la kan.
lama-lama ada la tu point.

tadi saya baca la blog kawan-kawan saya...
mamal, nieraa, atynn
rindu diorang :'(

like, huh??
seriouslyy???


muahahhahaha...
yaaaa.. betuuul.
windu. windu. winduuuuu
balik sabah ni mau jumpa diorang..
tapi semua jauh2 di sandakan.. hurmmm. :(

sekarang ni semua tengah cuti..
semua tengah part time..
sambil-sambil tunggu register sambung degree september ni kan..
saya ni seja yang nda pandai cuti.
cuti pun nda dapat balik sabah.
kawan2 yg dekat sini pun balik2 sudah holiday p sabah
saya yang orang sabah ni pulak susah betul mau tepulang..
haihhhh -.-'

kawan-kawan semua membesar dengan baik.
membesar dengan cantik-cantik, comel-comel..
hmmmmm :)
saya happy tengok life diorang..
saya ni lagi yang nda pandai berubah.
berfoya-foya jak tau. heeee

ada jugak kawan-kawan yang langsung tiada khabar berita.
dulu rapat gilak.
tapi sekarang nda tau la apa cerita.
kadang-kadang saya rasa saya jak yang excited mau tau pasal diorang
kadang-kadang rasa kena lupa.
sebab saya jak yang selalu tiada. : |
n nda hairan la kan kalau one day saya awkward sudah sama diorang.
haha. nda mustahil ba kan.. :)

hmm.. yang penting diorang happy dengan hidup diorang.
semua orang ada life masing-masing kan. :)
so, don't over thinking la angah.
life must go on.
apa yang penting hidup ko.
kumbang bukan seekor.
bunga bukan sekuntum..
kawan bukan seorang.
ahaaatttss~~ ok tiada kaitan.
abaikan.
haha.
eh, ada kaitan juga ba sikit.. haishh..
pandai-pandai la kamu kasi kait k. :D

okehbaiii~~
mau tidur.
besok kelas kul 8.30 pagi.
n now 2.45 pagi.. :)