Wednesday, 13 May 2015

Kissing missing hissing

A.s.s.a.l.a.m.u.a.l.a.i.k.u.m

Weeeeeeeee!!!
Hola holi people around da world.
dikisahkan bahawa pada hari yang mulia ini hari rabu 13 may 2015,
kami secara berjemaah pergi menghantar si along yang mau p kl suda intern.
dan adik2 gua pun secara berjemaah jugak lah ponteng sekolah, 
di imamkan secara rasmi oleh si papa.
Ahahahhah! papanya cikgu, anak2nya murid so ngam lah tu ye u gaiss. 

okay
ekceli di sebalik kisah di atas ada lagi kisah yang lebih gempak gedebum gedebam gedebak gedebuk dari kisah si along kena hantar p airport tu.
nda penting pun sebenarnya si along tu.
haha. ok iolls joke saheje kak long. jangen mareh ye bakel oghang sebeghang.
hamboiii teghuknyoo hengkooo.
confirm teda orang dr seberang nun mau kalo dgr wa ckp mcm tu.
kihkihkih..

ok baiklah u olls,
kita kembali ke jalan yang benar, sambung dgn sub topik kita tadi yerr.
kisah ni agak porno sikit.
jadi under 18 mohon pindah channel cepat2!
BHAHAHHAHA.
no lahhh u gais, wa kasi cover up sikit utk u gais k.

orait,
let's start.. tarik napas dalam2.. okay..................................................
tadi time wa hantau kakak wa p airport,
wa telah menyaksikan view yang saaaaaangat euwwwww.
atau lg tepat, OHEMJIIIII!! 😯
why? kenapa? nokuro? ngini?
because i olls secara tidak sengaja menjadi saksi kepada dua pasangan muslim 'berkissing' 💏 di khalayak ramai, depan mata gua yang tidak pernah ada sejarah rabun lagi ni. so 100% hv been scanned by this precious eyes. bhahahaha!
ISLAM ye u gais semua. and in front of everyone. can u imagine that?
that girl mau fly, n that guy yang tinggal.
iya memang la ko suda kawin ba kali kan, tapi pikir ba dude.
memang la kali kejap2. tapi jelas k jelas. I saw everything! What a lucky eyes haha
I know kau mau berjauhan rindu2 an segala. tapi kissing la ba berabis di rumah kan sebelum jalan.
satu minggu sebelum fly tu berabis lah. ishhh.
 nda pun cari la tempat strategik dude, pi masuk sana lif ka kejap. ni depan2. haishhh... mataku menjadi mangsa keadaan menjamah juadah yg terhidang. miahahaha. amboiii melebih kau ngah!

this two person betul2 bediri depan saya ah, so memang mata saya tepigi tempat dorang jak haha. bukan sengaja. ya kaaaa? hehehe 🙈🙊
kira dekat jugak la. macam dengar2 lagi bunyi drg kiss mmuah2 tu.
HAHAHAHAHAHA yaiiiiiii.
at first, dorang peluk2 jak. tu kira ok lg. then tiba2 cam mau kiss, i tot kiss dahi la kan. sekali kiss mulut. ohmygod! betul ka apa yg sy nampak ni? ya aulooo! ya aulooo bang kak. noooooooo! haha!  😂
then after a few second, kiss lagi balik. me: "okay betul lah, sah la apa yang i saw before this." HAHA! then after a few sec lagi, kiss balik for the third time.
"aii gila"
ok my mom bersuara. hahahahha! si mama pun ternampak view tidak diundang dalam airport tersebut.
oh no mom tutup mataaaa! hahaa
tp yg last baru mama berpeluang tengok. wa dari first sampai akhir wa scan suda. tinggal mau print lagi. aikkk aikkkk ginggg. lainnnnn.. 😂
ya ba. nda berapa jauh dari dorang ada pasangan cina ni, satu tinggal satu mau fly jgk, tapi teda la bagi show porno free sama orang ramai.

Dude, pikir bah, di epot ni ramai orang kay. ada budak2 lagi. kalau saya jak nda pa lah. haishhh.. 
kau bagi negative effect, view, show, feeling, sama budak2 k kalo drg nmpk.  
geng ko masih di sabah ni. sabah k sabah. jgn dulu ko fly p london sudah sebelum naik flight.
aduiii ging, bikin malu baaaa. bikin malu org islam, agama islam.
tu perempuan betudung bah. aihhh sy pn nda tau la kalau ada org lain perasan dgn view tersebut.

okay u gais, kita sudah sampai ke akhir episod,
ekceli tajuk tu agak kelubang cacing sikit kan. haha 
wa bukan mau kasi buruk2 ka apa kan. wa teda letak gambau apa segala.
kita cuba ambik the positive side dia.
yang buruk kita tolak tepi.
think u gais, what happen to our people?
no manners, no sense of malu, no apa lagi?
haha okay.. wa cauuu kan diri dulu.
and seems my emoji is not working in this blog kan?
haish watever lah. let it be.

ADIOSS








Sunday, 10 May 2015

Istimewanya Engkau Diciptakan Sebagai Wanita


Assalamualaikum sekali lagi dunia :)


Saya sangat terpanggil sebenornye mau share 
this one story about "penciptaan wanita"
ahh lantak lah design belog i buruk ka hapo kan
yang penting saya mau share jugak!
mintak mahop la kalau ada kerosakan view 
di mata kamu tym baca belog i key. haha

actually iols is sooo terharu baca ni.
sobss *lapairmata
Seriously woii. nda tipu. 
okay2 stop jom kita baca sama2 k :')
ermmm
akceli, mybe ramai suda org lain share kn.
tp sy mau share jugak. haha!
ba ba baa mari baca.......


"Ketika Allah menciptakan wanita, malaikat datang dan bertanya,
"Mengapa begitu lama engkau menciptakan wanita, Ya Alllah ???"

Allah menjawab,
"Sudahkah engkau melihat dgn teliti setiap apa yang telah aku ciptakan untuk wanita?" 
Lihatlah dua tangannya mampu menjaga banyak anak pada saat bersamaan, punya pelukan yang dapat menyembuhkan sakit hati dan kerisauan, dan semua itu hanya dengan dua tangan". 

Malaikat menjawab dgn takjub,
"Hanya dengan dua tangan? tidak mungkin!"

Allah menjawab,
"Tidakkah kau tahu, dia juga mampu menyembuhkan dirinya sendiri dan boleh bekerja 18 jam sehari". 
Malaikat mendekati dan mengamati wanita tersebut dan bertanya,
"Ya Allah, kenapa wanita terlihat begitu lelah dan rapuh seolah-olah terlalu banyak beban baginya?" 

Allah menjawab,
"Itu tidak seperti apa yang kau bayangkan, itu adalah air mata." 
"Untuk apa???", tanya malaikat. 

Allah melanjutkan,
"Air mata adalah salah satu cara dia menunjukkan kegembiraan, kerisauan, cinta, kesepian, penderitaan, dan kebanggaan, serta wanita ini mempunyai kekuatan mempesona lelaki,ini hanya beberapa kemampuan yang dimiliki oleh wanita.
Wanita dapat mengatasi beban lebih baik daripada lelaki, dia mampu menyimpan kebahagiaan dan pendapatnya sendiri,
Dia mampu tersenyum ketika hatinya menjerit kesedihan,mampu menyanyi ketika menangis, menangis saat terharu, bahkan tertawa ketika ketakutan.
Dia berkorban demi orang yang dicintainya,
Dia mampu berdiri melawan ketidakadilan,
Dia menangis saat melihat anaknya adalah pemenang, 
Dia gembira dan bersorak saat kawannya tertawa bahagia, 
Dia begitu bahagia mendengar suara kelahiran. 
Dia begitu bersedih mendengar berita kesakitan dan kematian,
Tapi dia mampu mengatasinya. 
Dia tahu bahwa sebuah ciuman dan pelukan dapat menyembuhkan luka. 

Allah S.W.T berfirman: 
"Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia, namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan."
"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya. " 
"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh." 
"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya." 
"Aku memberinya kekuatan untuk menyokong suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya." 
"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu." 
"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bila pun ia perlukan."
"Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk tubuh yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya. 
Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya, tempat dimana cinta itu ada." 

"CINTANYA TANPA SYARAT".


Wuuuuu wuuuu wuuuuu
:'(
Tipu la kau kalo nda terharu sikiiit pun tym baca kan.
gua tertarik dgn ayat ni:

"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bila pun ia perlukan."

so gentlemen2 yg nda brp mau gentle tu
jgn lah mau sepak terajang meluat meroyan bila
seorang wanita menangis.
kau lelaki pun pandai jugak tu menangis tapuk2
tutup muka pakai bantal kan sebenarnya.
saaaana ko tapuk bawah katil kaaannn.
kan kan kannnnn??? 
jgn la ko tipu sanaaa.
tgk muvie cinta2 sedih2 pun ko nangis tu kaaannnn.
hahahahha okay.
so nda payah joyah sgt benci tgk perempuan nangis.

konklusinya, hargailah wanita yg ada di sekeliling kamu.
especially our mother! your wife, your fiancee, your special one,
your friend and all la bah.

okeybaiiiii. 
*actually i'm elsa, and i'm so proud to be a woman. congratulation to all woman in this world!
*clapclap
okaybyeeeeee~~~



p/s: Actually saya pun no idea kenapa post yang ni bida betul. ya aulooooo besar gila oink2 

lagi caption dia. kalo tukar telebih kecil. hahahha kin panas nih


Buruuuukk nyaaaa!!! ya ampun neng. ish ish

 ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SATU DUNIA, PLANET, BUMI, BULAN DAN BINTANG!

bhahaha.
Alkisahnya gua mau la berjinak-jinak semula berbelog.

Tetapi iols sangat lah tidak berselera melihat design blog iols yang sangat BURUK!
dan tidak sungguh menyamankan hati yang duka lara ini.
aisehh.
dan iols jugak sangat lah terlajak 'RAJIN'
mau mendesignkan semula belog itu.


Ok sekian wabilahitaufiq walhidayah
wassalamualaikum
warahmatullah hi
wabarakatuh.

Adios bebeh.
mmuah mmuah mmuahh!
belanje flying kiss siket.